Nagrađeni najbolji sportski treneri

Uto, 03.04.2018 - 23:39 -- dejan.vukovic

RTV Yu Eco Radio televizija je po dvadeseti put proglasila najbolje trenere na lokalnom i saveznom nivou. Svečano proglašenje obavljeno je u hotelu Patria uz prisustvo većeg broja dobitnika laskavih priznanja za najboljeg trenera tokom dvadeset godina. 

Za najboljeg trenera grada Subotice za 2017 godinu Radio televizija Yu eco nagradila je Borisa Arsića, trenera Ženskog fudbalskog kluba Spartak. Pod njegovim vodstvom podmlađena ekipa osvojila je šampionsku titulu, kao i Kup Srbije. Fudbalerke su godinama nepobedive sa impozantnom gol razlikom u prvenstvu

Trener sa najboljim rezultatima u 2017. godini je Igor Žakić, strateg muškog odbojkaškog kluba Spartak koji su sezonu okončali na odličnom trećem mestu, iako su bili povratnici u elitni rang takmičenja. Po ocenama mnogih stručnjaka Spartak je igrao odličnu odbojku i bili su najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg prvenstva. 

Posebno priznanje na lokalnom nivou dodeljeno je Aleksandru Veselinoviću, treneru fudbalskog kluba Spartak Ždrepčeva krv, koji su bili hit ovogodišnjeg prvenstva. Fudbaleri Spartaka su 2017 godinu završili na viskom trećem mestu iza beogradskih velikana, Zvezde i Partizana. Trenutno se nalaze na petom mestu i takmičenje će nastaviti u plej ofu i borbi za izalazak na evropsku scenu. Najzaslužniji za ovakve rezultate mladog subotičkog tima je sigurno šef struke Aleksandar Veselinović.  

Najbolji trener na republičkom nivou je Dragan Jović, osnivač i trener Tekvondo kluba „Galeb“, kao i selektor tekvondo reprezentacije Srbije.

Pošto je ovo bila tradicionalna dvadeseta akcija po redu, Radio televizija Yu eco je nagradila i Zorana Terzića, selektora seniorske ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na Prvenstvu Evrope u Azerbejdžanu.

U prošloj godini posebno zapažene rezultate ostvarile su i sve selekcije kajakaške reprezentacije Srbije, pa je posebno priznanje dodeljeno treneru Urošu Pavloviću.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search