Mladi hokejaši Spartaka osvojili Međunarodni turnir u Sloveniji

Pon, 09.04.2018 - 22:34 -- dejan.vukovic

Proteklog vikenda dve generacije hokejaša Spartaka ostvarile su odlične rezultate. Posebno imponuje rezultat selekcije do 10 godina koja je osvojila međunarodni turnir u Kranju u zemlji koja je na prostorima bivše Jugoslavije poznata po odličnom hokeju. Mladi subotičani su bili najbolji u konkurenciji 12 ekipa iz Slovenije, Slovačke, Češke, Austrije i Srbije. 

Selekcija U10 je 7. i 8. aprila nastupila na VII međunarodnom turniru "FOX TROPHY" koji je održan u Sloveniji na kojem su nastupile ekipe iz Slovačke, Češke, Austrije, Srbije i domaćina Slovenije. Mladi hokejaši Spartaka su otputovali dan ranije za Sloveniju gde su pre turnira odradili trening isa ekipom HDD Bled. Subotička deca su odigrala verovatno najbolji turnir od početka sezone, izuzetno požrtvovano, pametno, disciplinovano i hrabro, što im je donelo neverovatan uspeh i svih 8 pobeda iz isto toliko utakmica na celom turniru. 

Redom su savladali HO Hamikovo/SVK (4:0), HK Triglav Kranj/SLO (3:2), Junior Capitals/AUST (4:0), EHC Lions/AUST (4:0), HC Byci Karvina/CZE (2:1), te u grupi za razigravanje od 1 do 6 mesta HC Frydlant/CZE (3:1), Be The Best/SVK (6:0) a u velikom finalu čuveni HC Grazz 99 sa 5:1, čime su zasluženo osvojili šampionski pehar, zlatne medalje (od ukupno 12 ekipa učesnica).

Rezultati i igre hokejaša Spartaka ostavili su u čudu ostale trenere koji su upoznati sa problemima infrastrukture u Subotici bili prijatno iznenađeni odličnim igrama. Na kraju su pružili ruku i sportski čestitali najboljoj ekipi na ovom turniru. Ovaj neverovatan uspeh možda i jedan od najvećih za mlađe kategorije su izborili: Feind Peter, Penava Ognjen, Temunović Vanja, Bem Karlo, Brestovac Relja, Milodanović Filip, Benčić Mihajlo, Gladić Petra, Kujundžić Nikola i Rac Sabo Hanna. Trener: Brestovac Uroš. 

Potvrdu kvalitetnog rada u klubu potvrdila je i selekcija U12 koji je istog vikenda nastupila na turniru u Segedinu, na kojem su osvojili drugo mesto. U preliminarnoj fazi turnira ostvarili su 3 pobede nad ekipama Dunaujvaros B (12:0), Segedin (7:3) i Gepard (5:0), u finalu su poraženi  od nezgodne ekipe Ferencvaroša (Budimpešta) isa 6:1. Pored osvojenog 2. mesta mladi subotičani su osvojili i neke pojedinačne nagrade. Najbolji strelac turnira bio je Aleksandar Antonijević, dok je u programu izvođenja penala na celom turniru za najboljeg golmana proglašen Albert Sabo Rac. Za HK Spartak U12 su nastupili: Sabo Rac Albert, Antonijević Aleksandar, Kuntić David, Vaštag Ivett, Stantić Sara, Pećerić Slaven, Rajković Martin, Popov Jovana, Nađ Mateja, Vučinić Vasilije, Kukaras Luka, kao i 5 igrača koji su bili pozajmljeni iz HC Kiškoroš. Treneri: Kolarić Aleksandar i Vaštag Zoltan.

I

Autor teksta: 
Custom Search