Fudbaleri Spartaka pobedom započeli plej of

Ned, 15.04.2018 - 22:20 -- dejan.vukovic

Spartak Ždrepčeva krv - Voždovac 1:0 (0:0)

Gradski stadion u Subotici. Gledalaca: oko 500. Sudija: santrač Dejan. Strelci: 1:0 Kerkez Dejan u 66. min

Spartak: Ostojić, Ćalasan, Kerkez, Stojković, Shimura, Torbica (57. Jočić), Vukčević, Savković, Đuričin (89. Glavčić), Čečarić i Nikolić.  

Voždovac: Knežević, Stuparević (63. Pavićević), Bulatović, Luković, Mihajlov, Ješić (46. Milutinović), Pavlović, Srećković (74. Petrović), Duronjić, Žirković, Jovanović. 

Fudbaleri Spartaka pobedom su započeli takmičenje u plej ofu i time nagovestili borbu za izlazak u Evropu. Subotičani su slavili golom Kerkeza u drugom poluvremenu. 

Prvu šansu na utakmici imao je Spartak kada se iznenadno u prilici našao Čečarić koji je dobro šutirao sa oko 15 metara,  golman Knežević uspeo je da izbije loptu, koja dolazi do Stojkovića, međutim posle njegovog šuta domaći su uspeli samo da izbore korner. U desetom minutu nova prilika za subotičane, Savković je oduzeo loptu Ješiću na ivici šesnaesterca, no njegov šut odlazi daleko iznad prečke. Uzvratio je Voždovac u 24. minutu, Stuparević se našao sam ispred golmana Ostojića koji refleksnom intervencijom čuva svoj gol. Desetak minuta kasnije gosti su propustili odličnu priliku, Ješić se našao sam ispred golmana Ostojića ali njegov šut odlazi preko gola. 

Drugo poluvreme počelo je slobodnim udarcem Spartaka sa oko 20 metara. Nakon kombinacije Stojkovića i Čečarića lopta odlazi pored gola. Dva minuta kasnije Luković je prodro po levoj strani, šutira iz trka i loptu šalje pored stative u gol aut. Šest minuta kasnije nova prilika za goste, Duronjić je ubacio loptu u šesnaesterac ali Stuparević je za malo bio kratak. Usledila je odlična prilika Đuričina sa druge strane sa veoma sličnim epiologom, Đuričin je uspeo da zahvati loptu na pet metara od gola ali slab udarac uspešno zaustavlja golman Knežević. 

Spartak je do vodstva i jedinog gola n autakmici došao u 66. minutu. Savković je izveo korner sa leve strane, najviši u skoku bio je Kerkez koji glavom loptu pšalje u mrežu za 1:0. Samo minut kasnije subotičani su mogli da dupliraju prednost, Đuričin je prošao po levoj strani uposlio na Savkovića koji sa desetak metara neometano loptu šalje preko gola. Čečarić je u 83. minutu mogao da reši pitanje pobednika, ali loptu sa par metara šalje pored gola. Voždovac je u poslednjem minutu regularnog dela propustio dve odlične prilike da poravna rezultat. Nakon šuta Milutinovuića jedini strelac na utakmici Dejan Kerkez sa gol linije izbacuje loptu u igru da bi samo par trenutaka kasnije Petrović uputio odličan udarac i naterao golmana Ostojića da paradom sačuva svoju mrežu.   

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search