Polovičan uspeh mlađih selekcija FK Spartak

Ned, 15.04.2018 - 15:12 -- dejan.vukovic

Mlađe selekcije fudbalskog kluba Spartak u svojim prvenstvenim utakmicama u kvalitetnoj ligi Srbije odigrali su utakmice sa vršnjacima iz FK Radnički iz Niša. Kadeti su ostvarili važnu pobedu u borbi za opstanak dok su omladinci poraženi sa 2:1. 

Kadeti. Spartak - Radnički  3:0 (0:0)

Pomoćni teren sa veštačkom travom na Gradskom stadionu u Subotici. Sudija: Jeknić. Strelci: 1:0 Lazić(60. min), 2:0 Jančić (66. min), 3:0 Đuričković (85. min)

Spartak: Stajković (Nikolić), Budimir, Vidović, Cetina, Jančić, Tomović (Đurasović), Molnar (Dakić), Božović (Stojak), Đuričković (Čobanski), Žiža, Lazić. 

Radnički: Ilić, Ivković, Mitić, Nedeljković, Jovanović, Lazić (Petrović), Stamenković (Najdanović), Denković (Okičić), Ivečić, Jemović (Dimitrijević), Milovanović (Velinov). 

Kadet Spartaka ostvarili su važnu pobedu u borbi za opstanak u Kvalitetnoj ligi Srbije. Subotičani su do pobede došli u drugom poluvremenu kada su postigli tri gola i time obezbedili nova tri boda. 

Početak utakmice proipao je subotičanima, međutim gosti iz Niša vrlo brzo su uspostavili terensku ravnotežu i u pojednim momentima imali priliku da ugroze gol. U nastavku susreta Spartak je zaigrao znatno angažovanije. Nakon par propuštenih prilika subotičani su do vodstva došli golom Lazića koji je u 60. minutu sa preko dvadeset metara savladao golmana Ilića. Šest minuta kasnije Jančić takođe iz daljine duplira vodstvo domaćina. Konačan rezultat postavio je Đuričković na asistenciju Žiže pet minuta pre kraja susreta. 

Nakon 22 odigrana kola Spartak se nalazi na desetom mestu sa 27 osvojenih bodova dva više od trinaestoplasiranog Novog Pazara koji je u zoni ispadanja. U sledećem kolu gostuju ekipi Zemuna

omladinci: Spartak - Radnički (N) 1:2 (1:1)

Pomoćni teren sa veštačkom travom na Gradskom stadionu u Subotici. Sudija: Maksimović. Strelci: 1:0 Marković (10. min), 1:1 Stamenković Andreja (23. min), 1:2 N. Ristić (53. min)

Spartak: Dokić, Radovanović (Jokić), Stanačev, Damjanović, Brunčević, Matijević, Pavlović, Vukićević, Marković (Kozomara), Milijašević (Sredojević), Lučić. 

Radnički (N): Kojić, Stefanović, Aleksandar Stamenković, Jovanović, Ristić, Radenković, Mladenović (P. Ristić), Bulatović (Petrović), Andreja Stamenković (Karkić) - (Kocić), Topalović, Đirović  

Omladinci Spartaka poraženi su posle rezultatskog preokreta od ekipe Radničkog iz Niša. Poveli su subotičani već u 10. minutu preko Markovića koji je iskosa sa desne strane savladao golmana Kojića. Gosti iz Niša uspeli su da poravnaju rezultat u 23. minutu. Andreja Stamenkovićć odlično je izveo slobodan udarac i od prečke loptu posalo iza leđa golmana Spartaka za 1:1. Usledili su napadi domaćih, međutim golman Rdaničkog je odlično čuvao svoj gol. 

U nastavku susreta Radnički je u 53. minutu uspeo da preokrene rezultat.  Nakon kornera lopta je došla do Rističa koji je glavom smestio u mrežu za 1:2. Najbolju priliku za izjednačenje Spartak je imao u samom finišu utakmice, ali nakon šuta Jokića lopta odlazi pored gola.  

Nakon 22. kola Spartak se nalazi na visokom petom mestu sa 37 osvojenih bodova. Ispred subotičana su Crvena Zvezda, Partizan, Brodarac i Čukarički dok je Vojvodina na šestom mestu sa 7 bodova manje od Spartaka. U sledećem 23 kolu Spartak gostuje  FK Rad.  

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search