Poraz rukometaša od prvaka Lige

Ned, 15.04.2018 - 20:28 -- dejan.vukovic

Spartak Vojput - Železničar 28:35 (12:19)

Hala sportova u Subotici: Gledalaca: oko 500. Sudije: Sekulić Marko i Jovandić Vladimir. Sedmerci: Spartak Vojput 6/4, Železničar 2/2. Isključenja: Spartak Vojput 4 min, Železničar 8 min.

Spartak Vojput: Pjevalica, Dimitrić Stanko 1, Peić, Dimitrić Slobodan 2, Pernar 2, Perović, Gačević 6, Ristić, Stefanović 1, Kojadinović 1, Arđelan, Radosavljević 5, Leovac 1, Petrović 5, Kurteš 4, Abadžić.

Železničar: Milovanović 1, Sretenović 7, Mađar, Krsmančić 6, Gemaljević, Stanojević 1, Petković 1, Zlatanović, Spasić 3, Jevtić 1, Mirić 5, Đukić 5, Vučković 5.

Rukometaši Spartak Vojputa poraženi su u poslednjem kolu od prvaka lige ekipe Železničara. Subotičani su nastupili bez kapitena i jednog od najboljih igrača Milana Potpare koji se povredio na treningu dan ranije. Utakmica nije imala nikakvog rezultatskog značaja pošto su obe ekipe već ranije ostvarile svoje ciljeve.   

Početak meča rezultatski je bio neizvestan. Poveli su gosti sa 4:1 kada je usledila serija subotičana, Leovac smanjuje na 2:4, da bi golom Radosavljeviča i Ilije Petrovića Spartak Vojput poravnao na 4:4. Golom Krsmančića gosti su u 14. minutu imali prednost od tri gola, 6:9. Velike probleme rukometašima Spartak Vojputa zadavao je golman Zlatanović koji je zaustavio nekoliko šuteva da bi na drugoj strani Đukić i Mirić iz kontri povećali prednost Železničara na 10:17. Prvo poluvreme završeno je rezultatom 12:19.

Početak drugog poluvremena pripao je domaćim igračima koji su polako smanjivali visoku prednost Nišlija. Za 17 minuta su uspeli da se primaknu na samo gol zaostatka i meč učine neizvesnim. Serijom od četiri gola u nizu koje su postigli Stefanović, ilija Petrović, Dimitrić i Kurteš rezultat na semaforu u 47. minutu je iznosio 25:26. Mirić prekida post gostiju da bi u sledećem napadu pogodio i Vučković za 25:28. Usledila je odlična odbrana Arđelana koji zaustavlja kontru Đukiću te gol večeras veoma raspoloženog Gačevića za 26:28. Razbranio se tada golman Zlatanović i jedan je od najzaslužnijih što je Železničar ponovo povećao prednost. Nakon što je zaustavio kontru mladom Stefanoviću golman železničara je idealno uposlio Sretenovića koji pogađa za 26:31 u 54. minutu. Ilija Petrović svojim petim golom smanjuje rezultat, međutim Spasić vraća gostima pet golova viška tri minut apre kraja. 

Na kraju zaslužena pobeda prvala Lige koji takmičenje nastavlja u plej ofu za prvaka države, dok su subotičani ovim porazom okončali sezonu na 8 mestu sa čime su ostvarili svoj primarni cilj, opstanka u društvu najboljih ekipa Srbije.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search