Скупштина Савеза асоцијација Македонаца Србије

Uto, 24.04.2018 - 11:58 -- darko.kovacevic

Током протеклог викенда, у суботу 21.04.2018.године у Панчеву у Великој сали Скупштине града Панчева, одржана је Скупштина Савеза удружења припадника македонске националне заједнице у Србији - Савеза Асоцијација Македонаца Србије - С.А.М.С. где је окупљено преко 50 организација грађана македонског порекла, распоређених у свим већим центрима у држави - Суботица, Сомбор, Нови Сад, Зрењањин, Стара Пазова, Врсац Пландисте, Панцево, Јабука, Кацарево, Глогоњ, Београд, Смедерево, Краљево, Позаревац, Пирот.Лесковац, Нис, Крагујевац, Бор, Цацак, Горњи Милановац, Врање итд.

Председник Скупштине Савеза удружења припадника македонске националне заједнице у Србији - С.А.М.С. Симјановски Озрен, по окончању седнице указао је на обавезу наставка процеса који представљају стратешке циљеве заједнице у Републици Србији, на
наставак неговања традиције, обичаја, идентитета, језика, образовања, културе, информисања, вероисповести, фолклора, историје и др. Активностима у постизању задатих циљева попут потпуне стабилности и помоћи Националном савету македонаца у успостављању доброг управљања на корист свих припадника македонске заједнице у Србији. Посебно је указао на значај и потребу да још једном благовремено обавести и позове све Македонце који живе у Србији да су избори за националне савете националних мањина планирани за Октобар текуће 2018. године, те да право гласа на изборима имају само они припадници који су уписани у посебан бирачки списак (ПБС. Право уписа у ПБС има сваки припадник националне мањине који је уписан у општи бирачки списак. Упис у ПБС се врши на основу писменог захтева који се подноси општинским, односно градским управама где подносилац захтева има пребивалиште.

Позивамо све бираче који су поднели захтев за упис у ПБС да провере да ли су уписани у ПБС и да ли су њихови подаци у ПБС-у ажурни, а они који се још нису уписали у ПБС да то учине уколико желе, како би могли да бирају чланове свог националног савета.

За сву стручну или техничку помоћ, питања, попуњавања образаца, штампање материјала, обезбеђење превоза, и друго молимо све заинтересоване да нам се обрате на неки од саледећих начина; маил [email protected] ,[email protected] ,лично или поштом на адресу Националног Савета Македонаца Петра Арачића 2ц, 26 000 Панчево или на Телефон: 013/2580 456, 013/2580 456

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search