Tavankutska škola održala međunarodni natječaj „Bogatstvo različitosti“

Uto, 24.04.2018 - 09:51 -- branka.milojevic

Osnovna škola „Matija Gubec“ šestu je godinu zaredom organizirala Međunarodni likovno-literarno-novinski natječaj „Bogatstvo različitosti“. Natječaj je ovo kojim se potiče učenike osnovnoškolskoga uzrasta na promišljanje vrijednosti raznolikosti u društvu i važnosti tolerancije. Ove godine svojim su radovima odgovorili na temu „Dobrim djelima promijenimo svijet“, pristiglo je preko 540 radova, a sudjelovali su učenici iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Njemačke, Slovačke, Hrvatske i Srbije.

Vrhunac je ovoga natječaja trodnevno druženje koje se održalo od 18. do 20. travnja, a tijekom kojega su se sudionici kroz osmišljene aktivnosti bolje upoznali i sprijateljili. Sudjelovali su tako u radionicama „Upoznajmo čula“, „Putevima glagoljice“, „Starinske sportske igre“, radionici roljanja, te glazbenim večerima disko glazbe i karaoka. Gosti su također ugodne i poučne trenutke proveli tijekom turističkih obilazaka Palića, Subotice i Tavankuta. Vrhunac je manifestacije bio u petak, 20. travnja, kada su u knjižnici na Paliću dodijeljene nagrade i diplome autorima najuspjelijih radova i njihovim mentorima.

U Tavankutu su tako ove godine boravili učenici iz Bosne i Hercegovine (Usora), Hrvatske (Bjelovar, Oroslavje, Osijek, Piškorevci, Primošten, Vrbovec) i Srbije (Subotica i Sombor) obećavši na rastanku da će se vratiti i sljedeće godine na 7. Međunarodni natječaj „Bogatstvo različitosti“.

Custom Search