Додељена признања „Капетан Миша Анастасијевић“

Uto, 01.05.2018 - 23:37 -- nikola.tumbas

Истакнутим појединцима, компанијама и институцијама са територије Севернобачког и Западнобачког управног округа данас су, у Великој већници Градске куће, уручена признања „Капетан Миша Анастасијевић“. Међу 24 добитника овог престижног признања је и Град Суботица, као најуспешнија локална самоуправа у региону.

Градоначелник Богдан Лабан је, обраћајући се присутним  привредницима, гостима и лауреатима, истакао да није случајно што се ово признање које, како је навео, сведочи о стасавању предузетничке културе и стваралаштва у Србији, додељује управо на дан отварања дванаестог Међународног и регионалног Суботичког сајма,

– И додела признања које носи назив великог филантропа, добротвора и задужбинара капетана Мише Анастасијевића, пројекат је који, баш као и Суботички сајам, дели исте вредности – промовисање привреде и развијање прекограничне сарадње. И траје скоро 20 година. Нека ово признање буде подстрек да радимо и стварамо још више и боље и да заједнички развијамо економски и друштвени просперитет у Републици Србији, али и целом региону – нагласио је Богдан Лабан.

На крилатицу капетана Мише Анастасијевића „да треба и бити и имати, али и дати” подсетио је професор  др. Радован Пејановић, председник жирија који је прогласио добитнике овог престижног признања.

Члан жирија за доделу награде „Капетан Миша Анастасијевић“, Перо Зубац, рекао је, између осталог, да је лепо што откривамо увек успешне људе у разним делатностима, људе који ову нашу земљу праве бољом, што ту има од најуспешнијих привредника до најуспешнијих спортиста и људи из културе.

Међу овогодишњим добитницима повеље „Капетан Миша Анастасијевић“ су предузеће „Бане“ из Суботице; АТБ Север из Суботице; „Телек паприка“ из Мартоноша; ЈКП „Простор“ из Сомбора; „Алупласт“ из Апатина; Музичка школа Суботица; Слободна зона Суботица; проф. др Карољ Касаш, редовни професор на Грађевинском факултету у Суботици; др Ненад Иванишевић, директор Геронтолошког центра Суботица; др Живорад Смиљанић, бивши председник општине Апатин; Привредна комора Црне Горе и други.

У име свих награђених захвалио се Миле Тодоровић, директор компаније АТБ Север из Суботице.

Признање „Капетан Миша Анастасијевић“, у оквиру пројекта „Пут ка врху“, већ 18 година додељују агенција „Медиа Инвент“ из Новог Сада, Београдски универзитет, Универзитет у Новом Саду и Привредна комора Србије најуспешнијим појединцима, предузетницима и институцијама са циљем да подстакне и афирмише предузетништво у Србији и земљама у региону.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search