Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

25. maj, Dan mladosti u Mini Jugoslaviji

Kategorija: 

Članovi Centra – Tito – Központ i Pokreta IV Mini Jugoslavije zajedno sa građanima Subotice obeležiće 25. maja 2018. godine, u petak, Dan mladosti i rođendan Josipa Broza Tita. Jedna delegacija naših članova ići će u Beograd u Kuću cveća, a druga će u petak, sa početkom u 10.00 sati na prostoru IV Mini Jugoslavije oko nedavno podignutog spomenika Titu posaditi cveće.

Svi govore da je budućnost "na mladima", ali u praksi se ne deluje u tom pravcu, da se to i ostvari. Mladi nemaju svoj dan u Srbiji osim 25. maja. Najdramatičniji i najteži problem Srbije danas je odlazak mladih i stručnih kadrova na rad u inostranstvo. Mi zahtevamo da državni organi brže i efikasnije rade na prevazilaženju i sprečavanju te tragedije za Srbiju. Tranziciona kriza, sa puno nesigurnosti i besperspektivnosti traju već tri decenije, sve veći broj mladih odlazi i nema više vremena za čekanje. Ovo stanje je posledica svega što se u Srbiji desilo posle 1990. godine i proizvod je svih državnih vlasti od tada do danas. Rešenja se moraju tražiti na relaciji: pre svega pravo na rad, veća zarada za pošten rad , besplatno školstvo i stipendiranje studenata, obezbeđivanje stanova za mlade, otklanjanje poreskih barijera za formiranje porodice, promena zakona o izborima u smislu da se u sve izabrane organe bira 25% mladih, koliko ih je i u društvu u celini, itd.

Sa ovim ciljevima i zahtevima za poboljšanje položaja mladih u Srbiji obeležićemo Dan mladosti u petak 25. maja 2018. godine i pozivamo građane da nam se pridruže.