Noć muzeja u Politehničkoj školi

Sre, 23.05.2018 - 14:45 -- darko.kovacevic

У суботу, 19. маја 2018. године, три одељења ликовних техничара, уз менторство наставника стручних предмета, Зите Шухајде и Срђана Милодановића, показали су јавности сву раскош својих разноврсних талената.

Миљан Секулић (ЛТ 2-13) приказао је своју арт-ревију у којој се испреплетала уметност, рециклажни материјали и његова вештина. На трагу савремених токова уметничког израза, Даница Џелебџић (ЛТ 3-9) поставила је аудио-визуелну инсталацију о отуђености. Зидови ходника у Матије Гупца од пода до плафона били су прекривени Личним победама ђака отелотвореним у малом формату, различитим техникама. Посетиоце су дочекали и детаљи ремек-дела (Бели анђео, Пикасове Госпођице из Авињона, Ван Гогово Звездано небо, Ворхолова Кембел супа и Микеланђелово Стварање Адама), а свако је могао да се фотографише и буде део пројектоване репродукције Ботичелијеве слике Рађање Венере.

Музичку подршку пружио је наставник Младен Хорват својим концертом, а фото-секција Политехничке школе имала је задатак да све ово забележи.

Око хиљаду суграђана је прошло кроз капије и успело да види делић рада и знања које имају ученици и наставници наше школе.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search