Deveta titula fudbalerki Spartaka

Ned, 27.05.2018 - 12:19 -- dejan.vukovic

ŽFK Spartak - ŽFK Crvena Zvezda 4:0 (1:0)

Gradski stadion u Subotici. Sudija: Ana Minić (Niš). STRELCI: Matić 45. i 55., Phillips 47 i Baka 89 (Spartak) 

ŽFK Spartak: Kostić, Krstanoska, Vajda, Slović, Frajtović, Pleuler, Phillips, Filipović, Pavlović, Matić(Kričak), Dorine (Baka).

ŽFK Crvena Zvezda: Vuković, Đuriček(Krstić), T.Đorđević, Smiljković, Miladinović, Ogebe (Živković), Tenkov, K.Đorđević, Stojanović, Aranđelović (Barjaktarović), Malešević.

 Spartaka osvojile Fudbalerkesu osmu uzastopnu a ukupno devetu titulu prvaka Srbije. U poslednjem kolu plej ofa savladali su najvećeg ovogodišnjeg rivala, ekipu Crvene Zvezde sa ubedljivih 4:0 i time nastavile odličan niz od osam uzastopnih titula. Subotičanke su izborile novo učešće u kvalifikacijama za UEFA ligu šampiona čiji će se žreb obaviti 22 juna u Nionu.

Subotica ima čemu da se ponosi, čak četiri ekipe Spartaka izborile su nastup na evropskoj sceni u ovoj sezoni. Prvi su plasman izborili rvači Spartaka osvajanjem nove titule, zatim odbojkaši Spartaka koji su bili treći u prvenstvu, odnedavno i fudbaleri Spartaka osvajanjem četvrtog mesta da bi poslednje u nizu bil efudbalerke Spartaka koje su osvojile novu titulu te će se ponovo naći u društvu najboljih ženskih fudbalskih klubova u Evropi. 

Prve dve izgledne prilike za Spartak imala je Kler Marfi u 7. i 16. minutu. minuti. Uzvratile su gošće nakon pola sata igre i u razmaku od svega 5 minuta tri puta opasno zapretile. Prvo je Mirela Tenkov u 37. minuti utrčala u prazan prostor, međutim šutirala van okvira gola. Dva minuta kasnije priliku nije iskoristila Tijana Đorđević, a potom i kapiten Katarina Đorđević. Odličn ana golu Spartaka bila je Bio je Milica Kostić koja je svojim odličnim odbranama ulila dodatno samopouzdanje. Spartak je poveo u poslednjem minutu prvog poluvremena kada se Tijana Matić odlučila na šut sa ivice šesnaesterca te kroz zbijenu odbranu Crvene zvezde zatresla mrežu protivnica.

Golubice su pitanje pobednika rešile u prvih deset minuta drugog poluvremena kada su postigle dva gola. Ejmi Filips je u 47. minutu preuzela loptu na sredini terena i iz solo prodora savladala golmana Crvene Zvezde za 2:0. Osam minuta kasnije Spartakova akcija je krenula po desnoj strani, Ejmi Filips loptu prosleđuje do Nine Dorin, usledio je kratak pas do Tijane Matić koja postiže svoj drugi gol na utakmici za visokih 3:0. Konačan rezultat postavila je Aline Baka u 89. minutu za konačnih 4:0. 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search