Otvorena vrata subotičkog vodovoda

Kategorija: 

Povodom Evropske nedelje održivog razvoja i Svetskog dana zaštite životne sredine, pod pokroviteljstvom Skupštine Grada Subotice, JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica organizuje konferenciju „VODA ZA ODRŽIVI RAZVOJ“ i akciju „OTVORENA VRATA SUBOTIČKOG VODOVODA“.

U ponedeljak, 04. juna 2018. godine sa početkom u 11.00 časova u Velikoj većnici (Svečanoj sali) Gradske kuće konferencijom „VODA ZA ODRŽIVI RAZVOJ“ obeležiće se Evropski dan održivog razvoja. Skup je otvoren za sve zainteresovane građane. Na skupu će se obratiti Tivadar Bunford, predsednik Skupštine Grada Subotice i Đerđ Šugar, direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica. Majda Adlešić, program menadžer Vodne agencije će prezentovati međunarodni Projekat „VODNI AGENT DUNAVSKE REGIJE“ za sve prisutne, predstavnike Grada Subotice, JKP i ustanova, kao i direktore, učiteljice/učitelje i decu iz odeljenja 8 osnovnih škola iz Subotice – učesnike u ovom Projektu.

Nakon konferencije, na centralnom gradskom trgu će se svim učesnicima i prolaznicima prikazati na zanimljivi način rad VODNE STANICE – specijalizovanog vozila za edukaciju dece i odraslih, koji sadrži elemente vodovodne i kanalizacione infrastrukture i kućnih instalacija.

U utorak, 05. juna 2018. godine svi zainteresovani građani po svom izboru u tri termina: u 08.00, 10.00 i 12.00 časova mogu da posete Centralni gradski kompleks vodosnabdevanja – Vodozahvat I i/ili Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda grada Subotice. Na ovim objektima stručnjaci subotičkog JKP „Vodovod i kanalizacija“ Subotica će ih upoznati na prigodan način sa objektima i tehnološkoj „traci“ zahvatanja, prerade sirove vode do nivoa pitke vode i njenoj distribuciji do mreže i slavina potrošača, odnosno o odvođenju, prikupljanju otpadnih voda na gradskom Prečistaču, tretmanu vode i mulja i upuštanju prečišćene vode u recipijent – jezero Palić.

Svi zainteresovani građani za posetu Vodozahvatu I i gradskom Prečistaču otpadnih voda treba da prijave svoje učešće na telefon 55-77-11 Lokal 118, ili putem Internet prijave koja se nalazi na http://www.vodovodsu.rs/otvorena-vrata-registracija najkasnije do ponedeljka, 04.juna 2018. godine do 12.00 časova. Iz bezbednosnih razloga, ova poseta nije predviđena za decu do 10 godina, a za decu od 10-15 godina potreban je punoletni pratilac.

Custom Search