Članovi HLU CroArt na humanitarnoj koloniji na Petrovaradinu

Uto, 05.06.2018 - 09:17 -- nikola.tumbas

Na poziv Hrvatskog kulturnog centra Novi Sad uz pokroviteljstvo uprave Grada Novog Sada HLU „CroArt“  sudjelovao je kao suorganizator humanitarne likovne kolonije pod nazivom:POKLON ZA BUDUĆNOST“

 

Kolonija je održana 2.lipnja/ juna 2018.g u Petrovaradinu na Tekijama, a umjetnici su radili u prostoru crkve „Snežne Gospe“. Susret slikara  nosi simboličan naziv „Poklon za budućnost“ budući da su organizatori odlučili da će sva sredstva koja se prikupe aukcijskom prodajom nastalih radova biti uplaćena Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. ( Porodilištu Novi Sad)

Na koloniji su sudjelovali  ispred CroArt-a : Kristijan Sekulić,  Snežana Buljovčić, Nikola Tumbas, Slobodan Zovko, Jasmina Tabak –Gina, Miodrag Mišo Boroš, Maja Kovač, Rozalija Ilić, Marta Lišić, Vlajko Prekrajski, Geza Šetet, Lozika Vojnić Liliom, Miro Stefanović, Nikša Ercegović i Miloš Milošević.

Kao gosti CroArt-a sudjelovali su slikari iz Vukovara: Ljerka Božinović, Marija Vidović i Marina Bjelobrk Radman.

Kao gosti HKC Novi Sad sudjelovali su slikari iz Belišća: Antun Sabo, Jadranka Berak, Tin Lacković i Dragan Đurković.

Koloniju je otvorio član gradskog vijeća za kulturu Dalibor Rožić.

Druženje umjetnika  proteklo je u radnom ozračju, nastalo je oko 40 radova u raznim tehnikama, a slikare tijekom rada posetili su i poželeli uspješan rad predstavnici uprave grada Novog Sada i generalni konzul Generalnog konzulata R. Hrvatske  u Subotici Velimir Pleša.

 

info: Josip Horvat

photo: Josip Horvat i Pap Jaroslav

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search