Mlade ekipe Veszprema u Subotici

Čet, 07.06.2018 - 23:06 -- dejan.vukovic

Mlađe selekcije jedne od najboljih rukometnih klubova Evrope ekipe Veszprema boravile su u Subotici proteklog vikenda i za to vreme odigrali niz utakmica sa svojim vršnjacima iz Subotice.

Saradnja subotičkih rukometnih klubova sa višestrukim prvakom Mađarske uspostavljena je pre tri godina od kada se mlađe selekcije intenzivno druže kroz zajedničke utakmice. Ovom prilikom u Subotici je boravila ekipa sastavljene od igrača 8 i 10 godina koji su odigrali šest utakmica sa ekipom Subotica Unit. Mađari su bili uspešniji, slavili u svim duelima, međutim to nije bilo od velike važnosti za ove mlade rukometaše. Najbitnije je druženje kroz rukometnu igru koja veže ove sportiste.

Šef delegacije ekipe Veszprema i ujedno jedan od trenera koji radi sa ovim mladim rukometašima Nemet Čaba ističe važnost ovakvih mini kampova. - Mislim da su uvakve utakmice značajne za razvoj sportiste. Radom u rukometnom klubu Veszprem obišao sam puno gradova Evrope, međutim moram da istaknem da mi se centar Subotice izuzetno svideo. Odlično smo primljeni, domaćini su se potrudili da nam tokom našeg boravka pored sportskog dela i odigravanja utakmica, pokažu lepote grada i Palića. Vidim da su i deca veoma zadovoljna i da im se boravak u Subotici izuzetno dopada.

U delegaciji Veszprema našao se i doskorašnji reprezentativac Mađarske, Ivančik Gergo koji je poslednjih sedamnaest godina igrao u Veszpremu. Njegov devetogodišnji sin je krenuo očevim stopama i bio je član mlade ekipe koja je proteklih dana boravila u Subotici. Ivančika subotička publika pamti iz dvomeča između Spartak Vojputa i Veszprema u nastupu u Seha Ligi u sezoni 2015/16.

Ličnosti: 
Autor teksta: 
Custom Search