Sportska Subotica se predstavila na Zlatiboru

Pon, 11.06.2018 - 15:51 -- nikola.tumbas

Sportski savez grada Subotice predstavljao je grad Suboticu na 7. Međunarodnom festivalu sportskog filma koji se održava na Zlatiboru od 7. do 10. juna. U okviru Festivala pokrenuta je saradnja između Čajetine i Subotice ovogodišnjeg partnera Festivala.

U delegaciji Sportskog saveza Subotice bio je Sreten Damnjanović, predsednik UO saveza i Dejan Vuković vd generalnog sekretara Sportskog saveza Subotice. Ovom prilikom promotivno je pušten film o Subotici - gradu sportova pre kojeg su svi prisutni mogli da se upoznaju o sportu Subotice, ali i o lepotama Grada i turističkoj ponudi.

Dejan Vuković se zahvalio što je Festival ove godine baš grad Suboticu odabrao za svog partnera.  - Nama je čast što smo ovde i što predstavljamo grad Suboticu koji spada u najsportskiji grad u Srbiji. Možemo da se pohvalimo činjenicom da Subotica ima 150 aktivnih sportskih klubova, imamo sedam prvoligaša, od kojih je čak četiri izborilo plasman na evropsku scenu. Plasman su obezbedili rvači Spartaka kao šampioni Srbije, odbojkaši Spartaka zauzevši treće mesto u državi, fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi koji će se nakon osam godina ponovo naći u Evropskom takmičenju i fudbalerke Spartaka koje su po osmi put najbolje u Srbiji. Očekujem dobru saradnja između Subotice i Čajetine jer možemo dosta da učimo jedni od drugih. Zlatibor je poznat po turizmu i njihova će iskustva sigurno pomoći u razvoju Subotice i Palića u tom vidu dok Suboticu odlikuju vrhunski sportski rezultati pojedinaca i ekipa. 

Posebno priznanje Međunarodnog festivala sportskog filma za životno delo dobio je proslavljeni rvač, trener reprezentacije i predsednik UO Sportskog saveza Subotice, Sreten Damnjanović koji je obeležio decenije srpskog rvačkog sporta. Tom prilikom je najavljeno da će do sledećeg Međunarodnog festivala sportskog filma biti snimljen dokumentarni film o njegovom životnom i sportskom putu.

Još o ovome videti ovde - http://www.sportskisavezsubotice.org/index/page/lg/sr/id/1037

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search