Dodeljena priznanja dr Ferenc Bodrogvari

Sre, 20.06.2018 - 09:01 -- nikola.tumbas

Sonji Berta, nastavniku tambure, Janošu Breneru, profesoru mađarskog jezika i književnosti i Miroslavu Idiću, nastavniku harmonike, zbog njihovih istaknutih dela i zapaženih ostvarenja u 2017. godini, večeras su u Velikoj većnici Gradske kuće svečano dodeljena priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“. Priznanja nagrađenima uručio je predsednik Skupštine grada Subotice Tivadar Bunford.

On je podsetio da je svečana dodela priznanja pod imenom dr Ferenc Bodrogvari, postala tradicija našega grada.

- Čovek čije ime ovo priznanje nosi, bio je istaknuti filozof, profesor, pisac i stvaralac koji je tokom svog rada značajno doprineo svetu kulture i umetnosti, kako za intelektualno društvo u Subotici tako i širom Jugoslavije. Kao priznanje za njemu svojstvena dela, prvi put mu je dodeljena nagrada “Šaman” posvećena umetnicima – rekao je Bunford.

Današnjom dodelom priznanja, naglasio je on, želimo da motivišemo  dobitnike kao pojedince da sa svojim trudom, radom, predanošću i ljubavlju budu malenkost koja će doprineti perspektivi naroda i čovečanstva baš kako su doprineli razvoju kulture i intelektualne svesti u našem gradu.

- U modernom i užurbanom svetu u kojem živimo, nije lak zadatak pronaći mir i harmoniju, posvetiti se skrivenom kutku ljudskog duha koji teži ostvarenju snova i rezultata. Nadam se da će vas, mlade ljude, dodela ovog priznanja motivisati da i dalje predano i nesebično radite na sebi i vašim učenicima, našim budućim mladim nadama – dodao je Bunford.

Diploma i plaketa priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“ dodeljuje se na dan rođenja dr Ferenca Bodrogvarija.

info: www.subotica.rs

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search