Novi susreti mladih rukometaša Vesprema i Subotice

Čet, 21.06.2018 - 22:56 -- dejan.vukovic

Nakon mladih rukometaša iz RK Veszprem, proteklog vikenda u Subotici su boravili i mališani iz ekipe Zirc koja je Akademija čuvenog rukometnog kluba Veszprem. Bila je ovo nova prilika da se mladi subotički rukometaši druže sa svojim vršnjacima iz Mađarske. 

I ovom prilikom odigrano je niz utakmica, ovaj put u Hali sportova koji su poslužili trenerima i igračima za dalji napredak u rukometu.   

Trener najmlađe selecije RK Zirc, igrača do osam godina Nađ Tibor izuzetno je zadovoljan gostoprimstvom – Zahvalio bih se na pozivu, jako nam prija dolazak u Suboticu. Ovde se osećamo izuzetno prijatno sada već u krugu naših prijatelja. Grad je izuzetno lep. Ekipe su sve bolje sa kojima igramo i jako se radujemo što imamo prilike da odigramo par utakmica sa sportskim prijateljima iz Subotice. Razlika je u igri u odnosu na mađarsku jer kući igramo samo sa svojim godištem i svaki mesec imamo po jednu utakmicu. Utakmica u Subotica je za njih bila veliki izazov što se i primetilo u ovodnim trenucima prve utakmice, kada su bili totalno zbunjeni i izgubljeni. Uvideli smo da to moramo da vežbamo i da u narednom periodu što više utakmica odigramo na strani. Zahvaljujem se još jednom organizatoru kao i ekipi Subotice koja je sa nama odigrala niz mečeva. 

Imelda Pjevalica je trener u rukometnoj školi RK Subotica. - Ovi mečevi su jako korisni, jer možemo da vidimo napredak dece, da uporedimo stručni rad njihovih trenera sa našima. Posebno je korisno za decu koja su tu da isprobaju ono što su naučili. Ekipa iz Mađarske je mlađa ali se vidi da su jaki i uigrani. Malo smo se čak i uplašili od njih na poečtku. Mi nemamo puno utakmica tokom godine sa jakim protivnicima i tu vidimo gde je naš kvalitet. Možemo puno da naučimo od njih, mislim da ovaj sport generalno mora da se pojača u svakom pogledu. Imamo puno dece u našoj školi rukometa koju obavljamo u OŠ Sonja Marinković i ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže. 

Autor teksta: 
Custom Search