Kreativni kampovi Put mlinova 2018.

Pon, 25.06.2018 - 15:38 -- darko.kovacevic

KREATIVNI KAMPOVI PUT MLINOVA 2018. (muzika, fotografija, pokret)
10 – 16. avgust 2018.

Besplatni umetnički kampovi u Oromu!

Zahvaljujući projektu Put mlinova, Mesnoj zajednici Orom i Interreg IPA CBC Mađarska - Srbija programu koji su sufinansirali niz ovih događaja, ovogodišnji avgustovski umetnički kampovi biće besplatni i još bogatiji sadržajem. Prijave teku putem e-pošte. Za bilo koji od kampova se možete prijaviti slanjem pisma na [email protected] i na [email protected], uz jedini uslov - potrebno je priložiti
motivaciono pismo (maksimalno jedna stranica) i biografiju (CV). U slučaju prevelikog broja prijava vođe kampova na osnovu biografija i motivacionih pisama odlučuju o tome ko é da učestvovati na radionicama.

Rok za prijave: 30. jun 2018.

U nastavku se upoznajte sa kategorijama i vođama kampova!

MUZIKA
Vođe kampa: Bernadet Brešćanski i Dina Brešćanski

Tokom radionica spajamo razne muzičke stilove kao što su džez, etno, slobodna improvizacija. Zgrabi jedan muzički motiv, jednu misao koja je samo tvoja, zatim ćemo je zajedno staviti u apstraktni kontekst i možda je spojiti sa idejama drugih! Tokom improvizacije je glavni cilj
oslobođenje i pronalaženje sebe, kao i kreativni timski rad. Slobodna improvizacija, fuzija muzičkih stilova, oslobođenje.
Starosna granica: min. 16 godina, nema gornje starosne granice
Broj učesnika: 10

FOTOGRAFIJA - Mill’s Route – Find your own route through the lens (Put mlinova - Pronađi svoj put kroz objektiv)
Vođa radionica: Majkl Bauring, fotograf

 

Tokom ovogodišnjeg fotografskog kampa, slično prethodnim godinama, najveći akcenat ćemo staviti na izradu ličnih ideja. Fokusiraćete se na kompoziciju, na odnos svetla i senke, a pod Majklovim vođstvom ćete imati priliku da zavirite u svet dokumentarne fotografije i da otkrijete
tajne street photography-ja tj. ulične fotografije. Tokom rada u kampu ćete dobiti individualne i grupne zadatke, a verovatno ćete po koji put morati i rano da ustanete jer svaki fotograf zna da su svetla najmekša i najlepša u zoru. Tokom pet dana ćete obići vetrenjaču, približićete joj se, pa se udaljiti od nje. Potom ćete potražiti svoju vetrenjaču, bilo da se borite protiv nje poput Don Kihota ili da meljete misli u njoj. Takođe ćete imati priliku da o svojim prethodnim radovima porazgovarate sa stručnjakom (i ove godine će biti portfolio review) jer naposletku iz kritika možete da naučite najviše. Fotografisanje predstavlja samo okvir, dok način razmišljanja i komponovanje čine sadržaj.
Starosna granica učesnika: min 16 godina, nema gornje starosne granice
Broj učesnika: maksimalno 12
VAŽNA NAPOMENA – Potrebno je osnovno znanje engleskog jezika!!!

POKRET - Koreografija kao vid slobodnog izražavanja

 

Tokom treninga se upoznajemo sa mogućnostima koje fizički teatar pruža. Uz pomoć pokreta, gestova, glasova i malo teksta stvaramo kompleksan svet fizičkog izražavanja, gde svaka forma postaje artikulativni alat neke druge. Na različitim lokacijama pozabavićemo se različitim emocionalnim i kratkim pripovedačkim pitanjima. Kako da ukomponujemo sebe, prostor, vetrenjaču, pokrete, trenutne emocije i kada možemo da prevaziđemo sopstvene granice? Koji deo pokreta dopunjuje naše misli i pomaže u iskrenom, slobodnom izražavanju? Šta da poneseš sa sobom? Udobne pantalone za treniranje – dugačke i kratke. Majicu ili duksericu. Patike za trčanje ili obuću u kojoj ćeš se slobodno kretati.
Starosna granica učesnika: najmanje 16 godina, gornja starosna granica ne postoji
Broj učesnika: 14

PRATEĆI PROGRAMI

  • - Igre upoznavanja
  • - Laslo Kolar Klemenc (muzika, književnost)
  • - Master klas iz komponovanja, razgovor, muzika i ples sa Locijem Čorbom
  • - Kanzoli (dokumentarac Látókép Ensemble-a)
  • - Koncerti
  • - Susrešćemo se i sa Andrašom Černa Sabom. Šta će iz toga nastati, neka ostane iznenađenje
  • - Grupa Mázlisták će plesati za nas/sa nama
  • - Noćni bioskop u Vetrenjači

Lista pratećih programa će postajati sve duža!!!

Ponavljanje je majka znanja, hajde da utvrdimo gradivo:
MOŽETE SE PRIJAVITI NA: [email protected] i na [email protected]-re – pošaljite mejl na obe adrese.
ROK ZA PRIJAVE: 30. jun

  • UZ PRIJAVU PRILOŽITI: Jednu kratku biografiju tj. CV i jedno motivaciono pismo (zašto biste voleli da dođete, šta biste voleli da naučite, šta vas zanima)
  • PREDSTAVLJANJE RADOVA: 16. avgusta 2018. kod Vetrenjače
  • POTREBNO PONETI SA SOBOM: šator, dušek, pokrivač, toplu odeću, vodootpornu obuću, pribor za jelo, odeću za probu, dobro raspoloženje, svoje mišljenje.
  • OBROCI: Dva topla obroka dnevno i jedan hladan doručak sa puno voća i povrća. Ne zaboravi svoj pribor za jelo, a nije na odmet znati prati sudove! :)
  • SMEŠTAJ: u šatorima
  • LOKACIJA: Orom, pored stare vetrenjače

NAPOMENA - Ovaj dokument je izrađen uz finansijsku podršku Evropske unije. Sadržaj ovog dokumenta je isključivo odgovornost Mesne zajednice Orom i ne odražava zvanično mišljenje Evropske unije i/ili Upravljačkog tela.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search