Srebrne medalje Štefaneka i Barne

Pon, 25.06.2018 - 23:46 -- dejan.vukovic

Subotički sportisti nastavili su uspešnim nastupima na Mediteranskim igrama koje se održavaju u Španiji. Četvrtog dana takmičenja Davor Štefanek i Andrej Barna osvojili su srebrne medalje i time upotpunili uspešan niz srpskih sportista. 

Olimpijski prvak Davor Štefanek nastupao je u kategoriji do 77 kilograma što je dve težinske kategorije tj čak 11 kila više od one u kojoj je ostvario najveći uspeh u karijeri. Međutim, to ga nije omelo da se okiti novom medaljom, ovaj put sa srebrnim sjajem. Nakon pobede nad grkom, Štefanek je u polufinalu bio bolji od Margaryana iz Francuske savladavši ga sa 5:1, da bi u finalu poklekao, izgubivši od predstavnika Turske, Basar Yunusa. Najuspešniji srpski rvač svih vremena je pre odlaska na igre najavio da će mu ovo takmičenje poslužiti kao priprema za Svetsko prvenstvo koje će se održati u Budimpešti i da mu zlatna medalja nije prioritet. Ipak, Davor je ostvario najbolji plasman od rvača iz Srbije, pošto su bronzane medalje osvojili Mihail Kajala i Vladimir Stankić. 

Plivač Andrej Barna je nakon zlatne medalje na 4x100 metara, osvojio i srebrnu medalju i to ponovo u trci štafete. Plivačka štafeta u sastavu Aleksa Bobar, Velimir Stjepanović, Andrej Barna i Uroš Nikolić je u disciplini 4x200 slobodno zauzela drugo mesto.  

Autor teksta: 
Custom Search