Državo, smanji poreze i doprinose a mi ćemo povećati plate radnicima

Pet, 29.06.2018 - 09:29 -- nikola.tumbas
okrugli sto
okrugli sto
Inicijativa za predlog rešenja kako zaustaviti odliv radne snage
Inicijativa za predlog rešenja kako zaustaviti odliv radne snage

To je ukratko poruka inicijative udruženja preduzetnika kao i udruženja trgovaca, čiji su predstvnici bili Milan Jerinkić i Saša Preradović koji su predstavili ideju koja će biti tema okruglog stola u Gradskoj kući u četvrtak 28. juna u 11. časova gde su pozvani svi relevantni koji bi učestvovali u raspravi. Od vrha vlasti u Srbiji do člana gradskog veća za duženog za privredu.

Uvodna izlaganja, o tome kako to izvesti a da budžet Srbije to ne oseti, pripremili su profesori sa Ekonomskog fakulteta a pozvani su svi zainteresovani PREDUZETNICI da učestvuju u ovome.

***

Sama ideja, skinite ovde da se poveća tamo a da se ne ošteti budžet nije nepoznata, ali u ovom vremenu sada ukazuje na to kako je situacija ispuštena iz ruku vlasi, ili možda i nije samo mi nismo obavešteni dovoljno.

Iz naše zemlje odlaze mladi, a sada i stariji građani preko 50 godina, trbuhom za kruhom, ponekad i čitave porodice koje prodaju  kuće, stanove, sve, sa odlukom da se ne vrate. Sistem kakav nam je sada neće biti uskoro održiv, nema mladih dovoljno da obezbede preostale stare koji su odradili svoje i pokušavaju živeti od penzije. Mada postoji rešenje, tu kod nas. kroz Srbiju prolaze drugi, većinom mladi, iz drugih zemalja, prešavši dug put koji misle da bi mogli da nađu svoju sreću u EU, a pošto granicu iste baš i ne mogu da pređu, mogli bi mi učiniti nešto da ih privolimo da ovde ostanu, da se prilagode i da započnu egzistenciju kao novi građani Srbije.

 

dopuna 28.juna.

"Okrugli sto" - predavanje i par pitanja i odgovora je održan videti ovde link prenosa LIVE na FB:

- https://www.facebook.com/SuboticaLIVE/videos/10155630258683061/

 

Custom Search