Potpisan ugovor o rekonstrukciji Gradskog stadiona

Čet, 05.07.2018 - 23:23 -- dejan.vukovic

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u okviru obeležavanja godinu dana rada Vlade Republike Srbije obišao je Suboticu. U okviru posete ministar Udovičić je potpisao ugovor o izvođenju radova na Gradskom stadionu, koji uključuju zamenu atletske staze i pripadajućih atletskih borilišta, kompletnu zamenu trave sa drenažom i sređivanje prostorija koje koriste sportski klubovi na ovom objektu. 

Ministar Vanja Udovičić je u okviru posete Subotici u pratnji sa Nemanjom Simovićem, članom gradskog veća zaduženim za sport i omladinu i sa Goranom Marinkovićem, generalnim sekretarom Sportkog saveza Srbije obišao Halu sportova i Gradski stadion u Subotici. U Hali sportova je zimus završena klimatizacija sredstvima koje je obezbedilo Ministarstvo sporta i omladine. Gradski stadion je napokon dočekao rekonstrukciju atletske staze i travnatog terena. Udovičić se upoznao sa trenutnim stanjem i istakao da se vide pomaci i rad koji je uložen u proteklom periodu i na ovom objektu, ali da će sada konačno dobiti na funkcionalnosti. 

Najbiitniji deo posete je bilo potpisivanje Ugovora o rekonstrukciji Gradskog stadiona. Zvanični ugovor potpisali su gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, ministar sporta i omladine Vanja Udovičić i Predrag Petričević vlasnik firme SMB koja će izvoditi radove. Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je istakao odličnu saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta, kao i Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, kroz koju je ostvaren veliki broj projekata. – Završena je klimatizacija Hale sportova, postavljeni su novi reflektori na Gradskom stadionu, balon na bazenu u Dudovoj šumi, a uskoro krećemo sa novim radovima na Gradskom stadionu, kroz novu atletsku stazu, fudbalski teren. Zaokružićemo celinu, omogućiti sportistima da se takmiče na adekvatan način, ali i da naši sugrađani uživaju u sportu u jednom novom ambijentu. Ne stajemo na ovome, uz pomoć republičke i pokrajinske vlade sanirali smo brojne terene, nastavljamo u istom pravcu.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić potvrdio je da je došlo vreme da se obnovi Gradski stadion u Subotici – Radiće se ono što nije dirano 40 godina, atletska staza, teren za fudbal, ali i svlačionice i kanalizaciona mreža, da bi Gradski stadion u Subotici bio jedan od najmodernijih u Srbiji, ali i u regiji. Podstičemo na taj način i lokalnu samoupravu da radi na jačanju sportskog turizma, ali i da konkuriše za velika međunarodna takmičenja. Ovo je samo jedan u nizu zajedničkih projekata koje smo realizovali u Subotici. Jedan od najvažnijih je svakako klimatizacije Hale sportova, jer svi dobro znamo kako su tamo bili teški uslovi tokom leta. Drago mi je što je i sam gradonačelnik u prvi plan kroz strategiju sporta i omladinu pokazao računa koliko se vodi računa o deci i mladima, o školskom, univerzitetskom i rekreativnom sportu, a potvrđuje to i veliki broj saniranih terena u Subotici. Ovo je pravac kojeg želimo da pratimo, kroz realizaciju svih infrastrukturnih objekata. Subotica jeste grad sportova, vidi se to i kroz SDŽ „Spartak“, najobimnije sportsko društvo, kroz vrhunske prvoligaše kojima želim da budu pravi reprezent Subotice i Srbije i na međunarodnim takmičenjima.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search