Opština Mali Iđoš obeležila 77 godišnjicu antifašističkog ustanka

Pon, 09.07.2018 - 19:29 -- darko.kovacevic

OPŠTINA MALI IĐOŠ OBELEŽILA 77 GODIŠNJICU ANTIFAŠISTIČKOG USTANKA REPUBLIKE SRBIJE

POLOŽENI VENCI NA SPOMENIK ŽRTVAMA FAŠIZMA I NOB-e U LOVĆENCU

Svečanim polaganjem venaca žrtvama fašističkog terora 1941-1945 i NOB-e u Lovćencu,opština Mali Iđoš, obeležena 77 godišnjica antifašističkog ustanka NOB-e. Predsednik SUBNOR-a Radomir Nikolić u kratkom govoru je evocirao uspomene na slavnu prošlost  partizanskih jedinica, koje su oslobodile ovaj kraj od fašističkog okupatora, a cveće i vence položili su u ime Mesne zajednice Lovćenac Tatjana Roganović, Dragoslav Dašić, potpredsednik Udruženja ratnih i vojnih invalida Srbije u ime svojih članova, Marko Lazić, predsednik i Zlatko Popović, potpredsednik Skupštine Mali Iđoš, Čedomir Pejović u ime Udruženja penzionera Opštine Mali Iđoš i mnogi drugi opštinski i lokalni funkcioneri Severnobačkog okruga AP Vojvodine. Svečanost je silom prirode pred spomenikom NOB-e iznenada prekinuta, jer se na
Lovćenac spustila jaka kiša, ali je druženje nastavljeno u prelepo uređenom motelu u obližnjem Feketiću.

- Heroji prošlih ratova nikada ne umiru, okupili smo se kao i uvek do sada ispred spomenika žrtvama fašizma ovde u Lovćencu, sa obećanjem da nikada nećemo zaboraviti one koji su dali svoj život za našu slobodu. Teško je bilo opstati i preživeti kao čovek u tim prošlim zlim vremenima, ali opstali smo i danas se sa tugom prisećamo onih koji su stvarali našu zemlju u ratu i miru. Sećamo se prošlosti, ali svima
danas poručujemo da se moramo okrenuti budućnosti i stvaranju novih vrednosti kroz svoja zanimanja
- rekao je u kratkom obraćanju prisutnim građanima Radomir Nikolić, predsednik Opštinskog odbora SUBNOR-a Mali Iđoš, inače lokalni hroničar pedesetogodišnjih zbivanja u Lovćencu.

- Radimo savesno u Opštini Mali Iđoš, imamo puno problema i nadamo se da ćemo sve to prevazići u budućem vremenu.Moji saradnici i ja lično daćemo sve od sebe da izgradimo lepše društvo i da pokušamo dovesti nove investitore za nova radna mesta za sve građane ovog kraja - izustio je optimistički raspoložen Marko Lazić, predsednik Opštine Mali Iđoš, čija je adresa stanovanja u Lovćencu.

- Tradicionalno dolazimo u Lovćenac, jer je ovo predivno mesto, ljudi su gostoljubljivi i imaju sjajnu prošlost, jer su mnogi ostvarili blistavu karijeru na odgovornim poslovima u čitavoj Srbiji, a spomenik NOB-u u centru podseća na žrtve rata,ali i opominje da se nikada više ne sme ponoviti rat - reči su Dragoslava Dašića, koji se došao pokloniti žrtvama fašističkog terora u Lovćencu, kao potpredsednik Udruženja ratnih i vojnih invalida Srbije.

Borislav Eraković

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search