Subotica.info on Facebook Subotica.info Google+ page Subotica.info Twitter Subotica.info YouTube channel Email Subotica.info Subotica.info RSS feed

Održano Vojvođansko prvenstvo u plivanju

Sre, 11.07.2018 - 10:07 -- dejan.vukovic

Letnje Prvenstvo Vojvodine u plivanju održano je u Subotici na Otvorenom bazenu „Dudova šuma“ u suorganizaciji plivačkog kluba „Spartak-Prozivka“.

Po rečima predsednika Plivačkog Saveza Vojvodine Aleksandra Rosića, samo takmičenje je postavljanjem novih standarda podignuto na jedan viši nivo. - Grad Subotica je bila vrhunski domaćin ovog takmičenja. Infrastruktura koju Subotica poseduje a tiče se plivačkih sportova je dosta reprezentativna. Ovo je jedino plivalište na kojem se može održati ovakvo takmičenje na otvorenom bazenu. JKP Stadion se potrudio maksimalno, ugrejali su i vodu takmičarima i pružili im odlične uslove.Plivački klub Spartak Prozivka tradicionalno se pokazao kao odličan domaćin i uspešno je ugostio najbolje plivače iz Vojvodine. Broj plivča nije zadovoljavajući od strane struke, boljim uslovima u drugim gradovima i razvojem strategije bi trebalo da povećamo taj broj.  

Prvi dan takmičenja u ponedeljak 2. jula, bio je rezervisan za kategoriju pionira gde je najmlađih oko 130 plivača iz 12 vojvođanskih klubova, odmerilo svoje snage u 20 individualnih disciplina i 4 štafetne trke. Prvo mesto u ekipnom plasmanu zauzeo je Plivački klub „Novi Sad“, drugo mesto Plivački klub „Proleter“ Zrenjanin dok je treće mesto zauzeo plivački klub „Spartak-Prozivka“ iz Subotice.

Drugog dana takmičenja pravo nastupa imale su starije kategorije, odnosno kadeti, juniori i seniori. Takmičili su se u 30 individualnih disciplina i 4 štafetne trke za svaku kategoriju. Prijavljenih takmičara je bilo oko 300 iz 24 kluba. U kategoriji kadeta, ekipno prvo mesto je zauzeo je Plivački klub „Vojvodina“ Novi Sad, drugo Plivački klub „Spartak“ Subotica dok je treće Plivački klub „Proleter“ Zrenjanin. U kategoriji juniora, ekipno prvo mesto zauzeli su plivači iz „Vojvodine“, drugo iz plivačkog kluba „Novi Sad“ dok su i u ovoj kategoriji plivači iz „Proletera“ bili treći.

Plivači „Spartak-Prozivke“ osvojili su sledeće medalje:

Individualne discipline:

 • ŽDRNJA TEODORA – zlatnu u disciplini 100m delfin
 • KUTUZOV NEMANJA – bronza na 50m slobodno
 • TOT SILVIJA – tri bronze na 200m delfin, 100m prsno i 200m prsno
 • DULAĆ LUKA – dve zlatne na 50m i 100m delfin, srebrna na 200m mešovito
 • VUKOMANOVIĆ IVANA - dva srebra na 50m leđno i 50m prsno, dve bronze na 100m i 200m leđno
 • ČAJKAŠ PETRA – zlatna na 200m mešovito, dve srebrne na 200m leđno i 100m prsno i bronzana na 100m leđno u svojoj kategoriji i tri bronzane na 200m leđno, 100m prsno i 200m mešovito u otvorenoj konkurenciji
 • FARKAŠ BALAŽ – tri srebra na 50m, 100m i 200m prsno u svojoj kategoriji i bronzana na 100m prsno u otvorenoj konkurenciji
 •  FERMANOVIĆ BORISLAV – dva srebra na 200m prsno i 200m mešovito
 • MASTILOVIĆ MINA – zlatna na 100m slobodno, srebrna na 50m slobodno

ŠTAFETE:

 • 4x50m mešovito u sastavu Kutić Dalija, Tot Silvija, Ždrnja Teodora i Kostić Maša je stigla druga na cilj čime su se devojke okitile srebrnim medaljama,
 • 4x50m slobodno u sastavu Kutuzov Nemanja, Farkaš David, Tohati Tamaš i Gabrić Ognjen stigla treća na cilj gde su momci pokupili bronzane medalje.
 • 4x100m slobodno u sastavu Vilov Luka, Popović Bojan, Brzovan Danijel, Gaćinović Rastko stigla je druga na cilj u otvorenoj konkurenciji čime su se momci okitili srebrnim medaljama.
Ličnosti: 
Autor teksta: