Uto Karem, Silicone Soul i još 15 izvođača na predstojećem Summer3p festivalu

Pet, 13.07.2018 - 20:16 -- darko.kovacevic

Šesnaesti Summer3p festival, koji se održava od 19. do 22. jula na Termalnim bazenima kraj jezera Palić, najavljuje sjajan provod uz najveća svetska i domaća imena elektronske, ali i hip-hop muzike.

Na Moon Stageu nastupiće 17 izvođača, između ostalih tehno zvezda iz Italije Uto Karem, legendarni škotski Silicone Soul, mađarski dvojac Secret Factory, a po prvi put festivalska publika imaće priliku da se zanjiše i uz hip-hop i trap ritam.

U četvrtak, 19. Jula, festival otvaraju pioniri regionalne hip-hop scene Ajs Nigrutin i Timbe, članovi ultimativnog sastava Bad Copy, koji su poznati po autentičnim nastupima i duhovitim i provokativnim tekstovima.

Nakon njih nastupiće osnivači trap pravca u Srbiji, domaći izvođači Drippy Yunsuke i Deki, kao i Lafly iz Rusije koji se smatra ključnom figurom ovog talasa u Subotici. Veče će zatvoriti Nemanja Stojanović aka Neomodern, član subotičkog minimal synth dua YusYus sa kojim je nastupao kako u Srbiji i regionu, tako i širom Evrope.

Najveća zvezda ovogodišnjeg festivala, renomirani italijanski DJ Uto Karem, nastupiće u petak 20. Jula. Smatra se jednim od najvažnijih ljudi iz branše s obzirom na veoma ozbiljan rad u produkciji muzike, menadžmentu vlastite etikete Agile Recordings i dobroj reputaciji koja ga prati. Tokom protekle decenije neprestano je radio širom Europe, Amerike i Azije, producirajući hit za hitom za legendarne labele kao što su Plus 8, SCI-TEC, Tronic, Definitive, Global Underground, H-Productions, ili Suara Ministry of Sound. Njegov zaštitni znak je uticaj groovea i izuzetno energične pesme koje su postale nezaobilazan deo setova najvećih svetskih DJ-eva. Iste večeri nastupiće popularni slovački DJ Denes Toth karakterističan po jedinstvenoj selekciji pesama i veoma preciznom miksovanju. Domaću podršku pružiće Ascaloon, osnivač organizacije
Progressive Passion koja već godinama priređuje kvalitetne žurke u Subotici, kao i DJ Kohajda.

U subotu 21. jula nastupiće legendarni škotski Silicone Soul, sa karakterističnim zvukom koji spaja organsko i elektronsko, sintetičko i autentično, koji istovremeno i uzdiže i “uzemljuje”. Za dve decenije objavili su pet albuma, desetine singlova i remiksa, osnovali svoju izdavačku kuću Darkroom Dubs, osvojili prvo mesto britanske top liste sa singlom Right On! i primili nekoliko najvećih nagrada. Muzičku podršku pružiće im mladi mađarski virtuozni DJ dvojac, Secret Factory, subotički DJ i producent novije generacije Chrono, kao i iskusni Igor Andrejić aka Peepoli.

Kao i svake godine, nedelju će obeležiti celodnevni program Porodični dan, uz brojne radionice, izložbe i sportske aktivnosti, a poslepodnevno večernji muzički program ponovo obećava dobru atmosferu. Nastupiće Nandor Dekanj aka Andy Dee, koji je opstao na sceni još od 1979. godine, a svoju karijeru je započeo zahvaljujući lokalnom, ali nadaleko slušanom komercijalnom radiju Radio Subotica i muzičkom programu STUDIO 3. Pored njega biće tu i Kid Drumer a za kraj iza DJ pulta očekuje nas Poison Charlie, sjajan partimejker i poznavalac mnogih muzičkih pravaca.

VJ ekipa Kids on Truth će svake večeri putem slika i videa naglasiti muziku i učiniti je još šarenijom, jer njihove projekcije izražavaju ono što bismo svi videli kada bismo slušali muziku zatvorenih očiju i pustili maštu na slobodu.

Jednodnevne ulaznice će moći da se kupe na ulazu u festivalski prostor odnosno Termalni bazen po ceni od 399 dinara, osim za četvrtak kada će cena iznositi 199 dinara. Poslednjeg dana, u nedelju od 15 do 22h, ulaz će biti besplatan za sve koji donesu po tri prazne limenke.

Pored odličnog muzičkog programa, festival i ove godine nudi raznovrsne prateće programe sa posebnim akcentom na kreativnim sadržajima za najmlađe. Posetioci festivala moći će svoju kreativnost i aktivizam da ispolje učešćem u nekoj od kampanja, radionica ili sportskim aktivnostima: joga, aerobik i fitnes, odbojka, speedminton...

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.

Tagovi: 
Custom Search