Ekipa Subotice zauzela treće mesto u Srbiji

Pon, 23.07.2018 - 22:50 -- dejan.vukovic

Ekipa Sportskog saveza grada Subotice koja je predstavljala naš Grad na finalnom takmičenju najboljih ekipa Srbije, City Games (nekadašnje Igre bez granica) zauzela je treće mesto i zasluženo se okitili bronzanim medaljama.  

Finalne igre su održane na Zlatiboru na olimpijskom bazenu hotela Olimp gde je učešće obezbedilo ukupno 6 ekipa predstavnika gradova preko polufinalnih takmičenja. Kiša koja je u određenom momentu padala za vreme takmičenja nije omela Subotičane u nameri da ostvare dobar plasman. U svom prvom nastupu na finalnom takmičenju ekipa Subotice je u konačnom poretku zauzela odlično treće mesto iza Kragujevca, koji je trostruki uzastopni pobednik ovog takmičenja i Kikinde. Dok su se iza subotičana našli četvrtoplasirana ekipa Zaječara, petoplasirano Užice i šestoplasirani Knjaževac. Pobednik se kvalifikovao za evropsko City Games finale, sa još 15 zemalja, koje će se odigrati 2020. godine u Luksemburgu.

Ekipe sastavljene od šest takmičara, od kojih dve moraju biti ženskog pola takmičile su se u 6 igara: leteći vaterpolo, pravljenje vina, spasavanje turistkinje, pršuta, vodena košarka (vošarka) i veslo. Nakon nešto slabijeg početka u prve dve igre, subotičani su bili veoma ubedljivi u igri spasavanja turistkinja i sa makismalnih deset bodova stigli na drugu poziciju. Treće mesto u "pršuti" spustilo ih je za jedno mesto te je plasman u vošarci mogao da utiče na konačan plasman. Nažalost Kikinda je u ovoj igri bila nešto bolja pa je pred odlučujuću poslednju igru imala malu bodovnu prednost na drugoj poziciji, dok je prvo mesto suvereno držala ekipa Kragujevca. Subotičani su kolektivnost i veliku borbenost pokazali u poslednjoj igri gde su u borbi za polufinale posle velike borbe savladali odlični Knjaževac. Nažalost, polufinale u veslanju su izgubili od Kikinde zbog velikog premora iz prvog dulea protiv Knjaževca dok je Kikinda odmorna ušla u ovaj duel pošto su kao drugoplasirani do tada bili direktno u polufinalu. Snagu, odlučnost za uspehom i veliku volju subotičani su demonstrirali u borbi za treće mesto u veslanju kada su vrlo brzo odvukli Zaječar i time samo potvrdili osvajanje bronzane medalje.

Ekipu Sportskog saveza grada Subotice na finalnom turniru sačinjavali su: Bojan Rašković, Dejan Franjković, Miloš Vucelić, Srđan Dakić, Noemi Priboj i Milica Šoštarec.

Velike zasluge za ovogodišnje uspehe imaju Mina Mastilović, Nora Bognar i Milan Ivošević koji nisu bili na Zlatiboru, ali su bili deo ekipe u Subotici i Somboru. Mina je bila na državnom takmičenju u plivanju, Nora na Evropskom kupu u sportskom penjanju a Milan Ivošević na godišnjem odmoru. Uspeh pripada i "motivatoru" na takmičenju u Subotici, Vladimiru Dvorniću koji je takođe na godišnjem odmoru.

Custom Search