Odbojkaši Spartaka započeli sa pripremama

Uto, 31.07.2018 - 11:14 -- dejan.vukovic

Muški odbojkaški klub Spartak ostvario je prošle sezone veliki uspeh i bio je pravo iznenađenje u Super ligi osvojivši treće mesto. Subotičani shodno tome u veoma pozitivnom ambijentu dočekuju novu sezonu za koju su u ponedeljak 30. jula i zvanično započeli sa priprema mada se igrači na okupu nalaze već nedelju dana.      

Trener Žakić izneo je plan rada i priprema – Pred nama je devet nedelja rada, tako smo i do sada praktikovali. Biće tu dosta pripremnih utakmica, sparing partnera, sa dosta rada na bazičnim elementima snage i izdržljivosti, ali i na tehnici i taktici. Imamo određenih kadrovskih promena u timu. Za sada je tu jedno pojačanje, Aleksandar Simić koji je došao iz Novog Pazara, a tu je i nekoliko igrača iz mlađeg pogona, dok sa nekim igračima još uvek pregovaramo. Napustio nas je Marko Sinđelić, koji se vratio u Crvenu zvezdu, nakon pozajmice, dok se Stefan Kovačević vratio u Vojvodinu. Obojica su srednji blokeri, tako da moramo da popunimo tu poziciju. Nepoznanica je status Vanje Eremića, još ne znamo da li će otići negde u inostranstvo, ili će ostati kod nas. 

Kako ističe trener Golubova, Spartak želi da ostanu u vrhu srpske Super lige. – Voleli bismo da ponovimo prošlu sezonu, da završimo među četiri najbolje ekipe, da dokažemo da plasman od prošle sezone nije slučajnost, nego plod dobrog i mukotrpnog rada. Nije tajna da smo među retkim ekipama koje su ovako rano počele pripreme i nadamo se svi da će se ovaj rad isplatiti. Mislim da će sezona biti dobra, nemamo čega da se plašimo. Drugačije će protivnici gledati na nas, završili smo prošlu sezonu na trećem mestu i nećemo ulaziti u utakmice kao autsajderi, kao što je to bilo u prvom delu prethodnog ciklusa. Ne plašimo se toga, radujemo se, jer je to prilika da vidimo na kojem nivou možemo da igramo.

 

Tagovi: 
Ličnosti: 
Custom Search