Kvalifikacije za Ligu šampiona u ženskom fudbalu - Golubice počele pobedom

Pet, 10.08.2018 - 10:01 -- darko.kovacevic

Seniorski tim Ženskog fudbalskog kluba Spartak nalazi se u Crnoj Gori gde igra turnir pete kvalifikacione grupe za Ligu šampiona. Na putu za plasman u eliminacionu fazu elitnog takmičenja, odnosno među 32 najbolje ekipe Evrope, Golubice imaju tri prepreke, izraelski Kirjat, crnogorsku Breznicu i švajcarski Bazel.

Prva prepreka je preskočena u utorak, Spartak je sa 1:0 (1:0) savladao prvakinje Izraela. Gol vredan pobede postigla je u 28. minutu Kler Marfi Pleuler, a koliko je Spartak bio dominantan govori podatak da su Golubice imale terensku inicijativu, te čak 21 pokušaj da se postigne pogodak, od čeka je 10 išlo u okvir gola. Fudbalerke Kirjata šest puta su atakovale na gol srpskog prvaka, te dva puta slale loptu ka okviru gola.

Spartak: Kostić, Vajda, Slović, Frajtović, Marfi Pleuler, Ilić, Hiks (Kričak), Okjera, Pavlović, Goja (Rosa Da Kosta), Matić.
Kejrat: Miklaševič, Da Silva Fagundes, Nakav, Avital, Šulman, Laiu (Beilin), Sendel, Edri, Barkai (Rantisi), Revaha, Peters (Štainšnaider).

Drugu prepreku Golubice mogu da preskoče u petak, 10. avgusta, od 18 sati, kada igraju protiv prvaka Crne Gore, na Gradskom stadionu u Nikšiću. U drugom meču, u Podgorici, igraju Kirjat i Bazel koji je u prvom kolu sa 4:0 savaladao ekipu Breznice.

foto: ŽFK Spartak

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search