Liga Evrope - Spartak sa dva gola minusa pred revanš

Pet, 10.08.2018 - 10:06 -- darko.kovacevic

U prvom susretu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi poraženi su od danskog Brondbija sa 0:2 (0:1). Utakmica je odigrana u Beogradu, a nakon meča ostaje utisak da su Golubovi zaslužili da postignu bar pogodak.

Nije Spartak bio u podređenom položaju, iako je šef struke Vladimir Gaćinović morao da „promeša karte“ zbog izostanaka, Savković je prešao u Poljsku, Kerkez se još nije dovoljno oporavio, Jočić ima polomljen prst, a Marčić crveni karton iz prethodnog evropskog duela. Prvu gol-šansu imao je upravo Spartak, u 16. minutu, posle prodora Vukčevića po levoj strani u izvanrednoj prilici se našao Bojan Čečarić koji šalje loptu preko gola.

Beleže se potom šanse Radoševića na jednoj i Vukčevića na drugoj strani, a gosti do vođstva stižu u 29. minutu. Zakasnila je odbrana Spartaka na delić sekunde, a bilo je to dovoljno da Kajzer dobije loptu, našao se sam ispred golmana Perića i nije mu bilo teško da tačno pošalje loptu u mrežu Spartaka.

Tresla se ubrzo i mreža Danaca, loptu je u gol smestio Đenić, ali je isti i poništen – napadač Subotičana bio je u ofsajdu. Imao je Spartak inicijativu u finišu prvog dela igre, prilika je bilo, ali ne i golova.

Možda i ključni momenat meča se desio već u 47. minutu meča, rezervista Muhtar je postigao gol sa distance i značajno poremetio planove Spartaka. Uveo je Gaćinovič u međuvremenu Torbicu, Afuma i Čoua, novo pojačanje sa iskustvom iz Engleske, ali promene rezultata nije bilo. Ostaće upamćena još jedna dobra prilika Čečarića, u 82. minutu meča.

Spartak: Perić, Dunđerski (Čou), Čalasan, Tekijaški, Milošević, Glavčić, Šimura, Đuričin (Torbica), Čečarić, Vukčević (Afum), Đenić.
Brondbi: Šviber, Jung,Rocker, Hermanson, Kajzer, Fisker (Kristensen), Tibling (Muhtar), Larson, Vilček, Radošević, Erceg.

Priliku za popravni Golubovi će imati za nedelju dana kada gostuju u Danskoj.

Foto: FK Spartak Ždrepčeva krv

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search