Nebeski zvuk flauta od bambusa

Čet, 16.08.2018 - 22:50 -- darko.kovacevic

Otvoreni univerzitet Subotica i Park Palić priredili su koncert “Heavenly Sound of Bamboo Flute and Hiao” (Nebeski zvuk flaute od bambusa i šijaoa) Chinese Bamboo Flute Orchestra (Kineski orkestar flaute od bambusa) iz Pekinga. Koncert je održan na Letnjoj pozornici na Paliću u četvrtak 16. avgusta sa početkom u 21 čas.

Chinese Bamboo Flute Orchestra je u okviru svoje turneje po Centralnoj i Istočnoj Evropi održao koncert i u Srbiji, i to upravo na Paliću. Ovaj jedinstveni događaj predstavio je 8.000 godina stare instrumente iz Kine u jedinstvenom šarmu klasičnih remek-dela.

*

Orkestar je osnovan u Pekingu 2012. i okuplja najbolje mlade muzičare iz cele Kine. Ovaj orkestar se bavi izučavanjem drevne kineske muzike koju uklapa u moderne koncertne forme i tako je približava široj, internacionalnoj, publici. Umetnički koncept se bazira na tradicionalnim kompozicijama ali sa jačim izražajem i modernijim stilom čime drevni kineski instrumenti od bambusa doživljavaju novu reafirmaciju kombinujući se sa modernijim instrumentima.

(foto: Tara Kovačević)

Autor teksta: 
Custom Search