Vinski maraton već posle prve godine među najatraktivnijim manifestacijama u Srbiji

Pon, 20.08.2018 - 13:44 -- darko.kovacevic

Prošle godine je prvi Vinski maraton u Srbiji održan upravo kod nas na Paliću, a danas, neposredno pred održavanje drugog Vinskog maratona, ova manifectacija predstavlja jednu od najatraktivnijih manifestacija u našoj zemlji.

Kako piše Rad Season, inače svetski poznat australijski sajt koji prati najbolje sportske, akcione i avanturističke događaje u svetu, Vinski maraton je svrstan u jednu od top osam gastronomskih festivala koji se moraju obići u Srbiji.

Rad Season je osnovan u aprilu 2016. godine na severnim plažama Sidneja u Australiji. Predstavnja objedinjenu web prezentaciju za otkrivanje spotrskih manifestacija, pronalaženje smeštaja za sportske događaje širom sveta, mesto gde možete da nabavite ulaznice za iste, smestite se, putujete i povežete sa drugim učesnicima.

Kako navodi ovaj sajt, Vinski maraton je osnovan pre dve godine, kada njegovi osnivači nisu mogli odlučiti da li su više zaljubljeni u trčanje ili u vino, pa su odlučili da ove dve sjajne stvari spoje u jednu manifestaciju. Ono što ovaj događaj čini zaista posebnim jeste i šarenoliki karnevalski duh. Svaki učesnik u trci zadovoljstva nosi i originalan kostim po svojoj želji, a najmaštovitiji dobijaju i vredne nagrade. Ističu i da osim dobre zabave, sve gurmane očekuje pravi gastronomski raj i unikatna kuhinja, bogata priroda i kulturno-istorijsko nasleđe. Iz svih ovih razloga, verujemo da je sa razlogom baš Vinskom maratonu dodeljena nagrada „Rad Season Best Event Prize”.  Ceo tekst možete pročitati na njihovoj web stranici https://radseason.com/must-visit-food-festivals-in-serbia/.

Vinski maraton je manifestacija koja u karnevalskom duhu spaja trčanje, vino, muziku, gastronomiju i mnogobrojne zabavne sadržaje. Dve trke, Vinska trka i Trka uživanja, pružiće učesnicima jedinstveno iskustvo trčanja kroz prirodu. Staze trka prolaze pored jezera, kroz vinograde i vinarije, pored salaša i kroz prelepe predele vojvođanske ravnice. Na okrepnim stanicama pored vode i voća, trkače očekuju vrhunska vina i lokalni specijaliteti. Cilj ovih trka nije da se staza predje za što kraće vreme, već da se učesnici što bolje provedu i zabave.

Posetioce manifestacije i učesnike trka očekuje raznovrstan zabavni program i naravno, puno vina. Cela manifestacija biće ispraćena muzičkim programom, a oni koji sačuvaju snagu posle trke moći će da učestvuju u zabavnim trkama u guranju burića i trčanju sa punom vinskom čašom.

U svetu postoji na desetine izuzetno popularnih vinskih trka i sve one su sinonim dobre zabave. Najstarija i najpoznatija održava se u Bordou u Francuskoj, pod nazivom Marathon du Médoc. Poslednje decenije vinske trke postale su pravi hit i u Australiji, Novom Zelandu, Južnoafričkoj  Republici, Mađarskoj, Italiji…

Trčanje nikada nije bilo zabavnije!

Ove godine se Vinski maraton održava 22. septembra, na Velikoj terasi na Paliću. Više informacija o samoj manifestaciji, kao i načinu prijavljivanja možete pronaći na sajtu Vinskog maratona (https://vinskimaraton.rs/), kao i zvaničnim fejsbuk stranicama Park Palića i Vinskog maratona.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search