Tenis klub Spartak organizuje turnir za profesionalce sa nagradnim fondom od 15.000 dolara

Pet, 24.08.2018 - 22:48 -- dejan.vukovic

U organizaciji Tenis kluba Spartak, na terenima u Dudovoj šumi, u subotu, 25. avgusta, počinje turnir za profesionalce, nagradnog fonda 15.000 dolara, takozvani fjučers.

Turnir počinje kvalifikacijama, a glavni deo žreba kreće od utorka 28.avgusta, dok je finale zakazano za nedelju 2. septembar, od 11 sati. Milan Vučković, predsednik Tenis kluba Spartak, je, najavljujući turnir, istakao da se radi o lepoj tradiciji koju ovaj klub neguje već četvrt veka. – Ovo je internacionalni turnir za nagradnim fondom od 15.000 dolara, organizujemo ga 25. put. Deset puta smo ga organizovali kao „satelit“ turnir, a poslednjih petnaest godina kao „fjučers“. Kako to i ime kaže, ovo su turniri na kojima bodove sakupljaju mladi igrači koji bi trebalo da brzo ostvare prodor na svetskoj rang-listi. Da je to tako potvrđuje i činjenica da je prošle godine ovaj turnir osvojio Denis Novak iz Austrije, a sada, godinu dana kasnije, igra treće kolo Vimbldona. Finale 2012. godine je igrao Laslo Đere, koji je početkom ove godine bio 85. igrač na svetu. Ovi turnir su odskočna daska, a to se i pokazalo na primeru ova dva igrača koji izuzetno brzo napreduju – istakao je Vučković.

Osam najboljih iz kvalifikacijama, gde je puna tabla od 64 igrača, će u glani turnir koji će okupiti 32 igrača. Dolaze učesnici iz rekordnog broja zemalja, čak 41 zemlje sa govoto svih kontinenata. Među njima je trenutno najbolje plasiran igrač iz Letonije Martin Podzus kao 563. na listi, slede Vit Kopriva i Jaroslav Pospišil iz Češke, dok je najbolje rangirani igrač iz Srbije Dejan Katić na petom mestu.

– Pod zastavom Hrvatske nastupaju naša dva Subotičana, Matej i Ivan Sabanov, oni su u glavnom turnir. Od Subotičana je tu i Nemanja Subanović, kao jedan od nosilaca u kvalifikacijama, a u kvalifikacijama će biti i Miloš Vuković iz Tenis kluba Spartak. Njemu je ovo jedan od prvih turnira, ali je izuzetno perspektivan. Takođe, boje Spartaka u kvalifikacijama će braniti i Filip Stipić.

Kako je istakao Vučković, turnira ne bi bilo bez velike pomoći Teniskog saveza Srbije i Grada Subotice, koji su stali iza TK Spartak i podržali i ovogodišnji veliki turnir. Mečevi se igraju u periodu od 9 do 18 sati, a iz Tenis kluba Spartak stiže poziv ljubiteljima ovog sporta da prate zanimljive mečeve.

Ličnosti: 
Custom Search