Rukometaši Spartak Vojputa odigrali prijateljski meč sa grčkim AEK-om

Pon, 27.08.2018 - 23:53 -- dejan.vukovic

Rukometaši Spartak Vojputa vredno se pripremaju za novu sezonu u koju ulaze sa podmaleđenim sastavom. Nakon prve pripremne utakmice protiv Crvenke u kojoj su slavili sa ubedljivih 36:23 u drugom pripremnom meču koji je odigran u Kanjiži imali su znatno teži zadatak te su poraženi sa 26:24 od ekipe AEK-a (Grčka). 

Opšti utisak je da su rukometaši Spartak Vojputa prijatno iznenadili u ovoj fazi priprema. Nedostajao im je mladi reprezentativac Nikola Stefanović koji je dobio malo odmora od trenera Slaviše Lakovića nakon uspešnog nastupa juniorskom Evropskom prvenstvu. Ekipa je nastupala u podmlađenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu a do početka prvenstva se očekuje dolazak još par igrača sa kojima bi se kompletirali za predstojeću sezonu. 

Subotičani su dobrto otvorili utakmicu, golom Potpare u 9 minutu došli su do vodstva od 4:3. Usledila je serija ekipe iz Grčke, u kojoj brani nekadašnji igrač Subotičana Radule Radulovića te su za dva minuta preokrenuli na 6:4. nakon dvadeset minuta igre na semaforu je stajalo 9:9, da bi do kraja poluvremena AEK stigao do dva gola viška, 15:13 zahvaljujući greškama u napadu subotičana. 

Borbeni rukometaš Spartak Vojputa zaigrali su agresivnije u nastavku susreta, te golovima Radosavljevića, Leovca i Potpare uspeli da izjednače rezultat na 18:18 u 39. minutu. Nakon uspešne odbrane mladog Arđelana gol za novo vodstvo Spartak Vojputa postigao je Ristić (19:18). U narednih desetak minuta vodila se izjednačena igra i rezultatska klackalica. Pet minuta pre kraja susreta AEK je iskoristio mlađu postavu subotičan ana terenu te stigao do dva gola viška 24:22, kojku su uspešno sačuvali do kraja meča.   

AEK - Spartak Vojput 26:24 (15:13)

Kanjiža, Sudije: Musić/Đurašinović. Gledalaca: oko 100. Sedmerci: AEK 3/3, Spartak Vojput 5/4

AEK: Radulović, Sigaris, Zabonius 2, Georgiadis 2, Milznas, Jakobsen 5, Ioulios, Dompris 3, Mazapulos, Alvanos, Palevicius 6, Bagios 1, Papadionisiu 2, Vražalica 3, Balaskas, Balaž 2. 

Spartak Vojput: Radosavljević 5, Šukić,Petrović 1, Peić 3, Spremo, Kolundžić, Ristić 2, Leovac 5, Rosić, Peić J. 1, Kojadinović, Reljić, Potpara 7, Arđelan, Pjevalica. 

 Photo: Alíz Kocsis

Custom Search