Danas na Paliću - regata Kupa Srbije, poslednje kolo Omladinske lige Srbije i Otvoreno prvenstvo Subotice

Kategorija: 

U subotu, 1. septembra 2018, na Palićkom jezeru biće održan trostruki veslački program. Pored poslednje regate Kupa Srbije, poslednjeg kola Omladinske lige Srbije ljubitelji veslanja moći će da prisustvuju i Otvorenom prvenstvu Subotice koje drugu godinu zaredom, povodom Dana grada Subotice, organizuje Veslački klub "Palić".

Prvo Otvoreno prvenstvo Subotice u veslanju organizovali smo prošle godine u okviru obeležavanja Dana grada. Cilj nam je da ovo postane tradicija tačnije da se povodom Dana grada Subotice svake godine, poslednjeg vikenda u avgustu ili prvog vikenda u septembru, okupljaju veslači iz Srbije i zemalja regiona na jezeru Palić te da se u okviru još jedne kvalitetne regate bore za bodove i uspeh na takmičenjima. Regata namenjena je svim kategorijama takmičara u svim veslačkim disciplinama i voleli bismo da se ovo takmičenje i po broju učesnika i po kvalitetu veslačkih posada približi nadaleko poznatoj Internacionalnoj veslačkoj regati „Vojvodina Open“ koju svakog prvog vikenda u julu više od pola veka na jezeru organizuje Veslački klub „Palić“ – kazao je Vladimir Antić, generalni sekretar Veslačkog kluba „Palić“, organizator takmičenja.

Za sutrašnje veslačko takmičenje na Paliću prijavljeno je 160 posada, a pored domaćih klubova Partizana, Crvene Zvezde, Grafičara, Limana, Save, Srebrnog jezera, Galeba, Danubiusa 1885, Smedereva, Palića, Čuruga, Begeja 1883, Pirota i Zreneksa 1995, predstavnike će imati i mađarski klubovi Mohač i Čongrad, kao i hrvatski Iktus i Baranja. Biće organizovana i trka studentskih osmeraca.

Ujedno posle subotnjeg takmičenja, koje organizuje Veslački klub Palić uz saradnju sa Veslačkim savezom Srbije, Srbija će dobiti ukupne pobednike Kupa Srbije u kadetskoj konkurenciji i Omladinske lige Srbije u pionirskoj konkurenciji. U Kupu Srbije pred poslednju regatu vodi Crvena zvezda sa 76.750 bodova, a slede Partizan sa 67.625 i Smederevo sa 50. Kada je reč o Omladinskoj ligi Srbije posle dva kola čelnu poziciju drži Čurug sa 25, drugoplasirano Smederevo ima 22, a trećeplasirani Partizan 19.

Meteorolozi predviđaju lepo vreme za subotu na Paliću, a mi smo se kao organizatori potrudili da i sve ostalo bude besprekorno. Sutra će na Paliću biti blizu 300 takmičara od kojih su neki osvajači svetskih odličja, kao što su Martin Mačković iz Palića i Viktor Pivač iz Grafičara iz Srbije, zatim učesnici evropskih šampionata iz Mađarske Jožef Matajs i Adam Liter, ali uspešni i poznati hrvatski veslači. Raduje nas to što su se svi odazvali našem pozivu i time doprineli da ova regata iz godine u godinu raste i dobija na kvalitetu. Po programu kvalifikacione trke će početi u 10 časova, dok je početak finalnih trka najavljen za 13 časova. Za regularnost takmičenje biće zadužena sudijska komisija Veslačkog saveza Srbije koju će činiti 13 sudija. Ovim putem pozivamo sve ljubitelje veslanja i sporta uopšte, kao sve one koji žele da sutrašnji dan provedu u prirodi i uživaju u programu koji smo pripremili da dođu na jezero Palić, na zapadnu obalu gde će se takmičenje održavati - saopštio je Vladimir Antić iz Veslačkog kluba "Palić".

Održavanje regate podržali su Veslački savez Srbije i Grad Subotica, a pomogli su je Mesna zajednica Palić, J.P. Palić - Ludaš, J.K.P. Suboticagas, Park Palić, Mony, Bomax, Pekara Europa i kafe poslastičarnica Daraboš Nova iz Subotice. Organizator će i ovog puta imati tehničku podršku od strane Telekoma Srbije - MTS, Spasilaštva na vodi Crvenog krsta Subotica, Doma zdravlja iz Subotice, Vatrogasne čete iz Subotice i Dobrovoljnog vatrogasnog društva s Palića, kao i Radio kluba Subotica "YU7DVW". Po svemu sudeći biće ovo još jedan veslački praznik na jezeru Palić za sve ljubitelje ovog sporta.

Custom Search