Detalji sa starta II Subotičkog polumaratona

Ned, 02.09.2018 - 17:11 -- nikola.tumbas
Kolekcija članaka: 
Otvaranje II Subotičkog polumaratona
Otvaranje II Subotičkog polumaratona
Zagrevanje trkača
Zagrevanje trkača
Emil pobednik jedne od trka II Subotičkog polumaratona
Emil pobednik jedne od trka II Subotičkog polumaratona
Start II Subotičkog polumaratona
Start II Subotičkog polumaratona

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorio je drugi Subotički polumaraton, organizovan u okviru programa proslave Dana grada, koji je ove godine okupio oko 1.000 rekreativaca i sportista iz naše zemlje i inostranstva. Deo učesnika takmičenje je završio posle pet kilometara, dok je 21 kilometar prvi za jedan sat, 15 minuta i 47 sekundi pretrčao Aleksandar Adžić, iz Beograda. U ženskoj konkurenciji, na cilj je prva stigla Nora Trklja iz AK Crvene zvezde i to za jedan sat, 27 minuta i 30 sekundi. Za 16 minuta i 37 sekundi Bela Nađ Gelert pretčao je trku od pet kilometara.

Obraćajući se prisutnima na centralnom gradskom trgu, gradonačelnik Laban poželeo je svima srećan Dan grada 1. septembar i naglasio da je Subotički polumaraton postao značajna manifestacija u našem gradu, ali i u našoj zemlji i u okruženju.

– Ove godine imamo skoro duplo više učesnika. Svima želim da ostvare dobre rezultate i da najbolji pobedi – rekao je gradonačelnih Laban i time drugi Subotički polumaraton proglasio otvorenim.

Učesnike je pozdravio i predsednik Skupštine grada Subotica, Tivadar  Bunford i tom prilikom istakao značaj Subotičkog polumaratona za naš grad, kao trke kroz istoriju Subotice. Promoter drugog Subotičkog polumaratona je olimpijac Đula Mešter koji je, takođe, pozdravio takmičare.

U okviru  Subotičkog polumaratona organizovali su trke za decu uzrasta do 10. godina. Deca u zavisnosti od uzrasta takmičila su se u trkama od 150 do 400 metara.

Polumaraton je organizovao SU „Horizont", a manifestaciju je podržao Grad Subotica.

info: www.subotica.rs

Više o ovoj temi...

Post date: Ned, 02.09.2018 - 22:56
Post date: Ned, 02.09.2018 - 22:28

Tokom 1.septembra rodila se samo jedna beba, Koci Zolan, a njegovoj majci Koce Agota, gradonačelnik Bogdan Laban je uručio plaketu i poklon za lakši početak staranja o bebi.

Video zapisi u prilogu.

 

Post date: Ned, 02.09.2018 - 09:28
Post date: Ned, 02.09.2018 - 01:29

U okviru proslave Dana grada u galeriji dr Vinko Perćić otvorena je postavka izložbe Prostori memorije, gde su autori radova, gosti iz Zagreba: Robert Samardžić, Martina Gracin i Izabel Hren.

Izložbu je otvorio Tomislav Žigmanov, direktor Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Post date: Sub, 01.09.2018 - 23:00
Custom Search