Позив Македонцима за упис у Посебан бирачки списак

Kategorija: 

Позивамо све држављане Републике Србије македонског порекла, који живе у Републици Србији, посебно сународнике Македонце који живе на територији Бачког округа, да остваре своје бирачко право и да се пријаве за гласање за избор чланова Македонског националног савета, на предстојећим изборима за чланове националних савета националних мањина, који ће се одржати 4. новембра.

Пријављивање се у Суботици врши у Градској кући, попуњавањем пријаве и захтевом за упис у посебан бирачки списак.

У питању је за све нас један мали напор, а од изузетног је значаја за демократске процесе у избору Македонског националног савета. Фондација за очување и унапређење Македонске културе у Р.Србији Македонско сунце као партнер и контакт тачка за Бачки округ између Амбасаде Републике Македоније, Националног Савета Македонаца, и свих заинтересованих лица, нуди помоћ при остваривању свих бирачких права за све заинтересоване и то: формуларе, услуге копирања, превод докумената, као и организовани одлазак са кућне адресе до градске управе за упис у ПБС, као и у Београд на дан гласања, за све који добију решење о избору за Електора.

Ми из фондације указујемо да борба за истинску равноправност још траје, те позивамо све сународнике да се активно укључе у процесе промовисања свих људских и мањинских права и да храбро и одговорно користе права која су им гарантована прописима наше државе Републике Србије.

За све додатне информације можете се обратити на маил [email protected] или Националном Савету Македонаца [email protected] , или на телефон 013/2580 456.

Custom Search