МУП: Хапшења због финансијског криминала и корупције

Kategorija: 
Izvor: 

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима и Пореском полицијом, у више одвојених акција, у циљу сузбијања финансијског криминала и корупције, на територији Београда, Зајечара, Ниша, Новог Пазара, Пријепоља, Крагујевца, Пожаревца, Смедерева, Сомбора, Сремске Митровице и Суботице ухапсили су 14 особа и поднели кривичне пријаве у редовном поступку против 24 лица.

Осумњичени се терете да су у периоду од 2015. године до данас починили више коруптивних кривичних дела, којима су буџет Републике Србије и друге привредне субјекте и физичка лица оштетили за око 730.000 евра.

*

Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против тридесетједногодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена трговина. Сумња се да је он, без овлашћења за трговину, од маја 2015. до фебруара 2017. године продао 30 расних паса иностраним купцима за 38.461 евро и 13.836 динара.

* * *

Припадници Министарства унутрашњих послова – Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку против одговорног лица у предузећу „Сун&Сеа“ ДОО Суботица, због постојања основа сумње да је извршењем два кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица себи прибавио имовинску корист од око седам милиона динара. Сумња се да је он, искоришћавањем свог положаја и прекорачењем граница свог овлашћења, себи прибавио противправну имовинску корист тако што је уговарао туристичке аранжмане са већим бројем физичких лица, као субагент туристичких агенција и примао уплате за та путовања. Тако прикупљени новац није уплаћивао на жиро рачун свог предузећа већ га је присвојио за себе и тако прибавио противправну имовинску корист у износу од 6.934.966 динара, за колико је оштетио 23 физичка лица и једно предузеће.

::

 

Custom Search