Streljački klub Spartak - najbolji kad je najteže

Pet, 21.09.2018 - 01:54 -- darko.kovacevic

Streljački klub „Spartak“ iz Subotice je u nedelju 16.09.2018.g. učestvovao na Prvenstvu Srbije na strelištu u Sremskoj Mitrovici te je tom prilikom osvojio ekipno dva treća mesta i bronzane medalje u takmičenju malokalibarskom puškom i to u najtežoj streljačkoj disciplini (trostav 3x20) i u 40 ležeći.

Za ekipu su pucali Slaviša Mojsić, Jelena Todorović i Milan Jarić. Pobednici su bili ekipa iz Smedereva a srebrni, klub iz Sremskih Karlovaca.

Klub je i u subotu 01.09.2018.g. učestvovao i na Prvenstvu Vojvodine serijskom malokalibarskom puškom "C"; program koje se takođe održavalo na strelištu u Sremskoj Mitrovici. Takmičenje se odvijalo u 2 disipline: malokalibarska puška 40 ležeći i trostav 3x20, opšta kategorija.

Prvaci Vojvodine u najtežoj streljačkoj disciplini 3x20 metaka ubedljivo su postali strelci Streljačkog kluba „Spartak“ iz Subotice sa 1429 krugova, drugo mesto su zauzeli strelci Streljačkog društva „Stražilovo“ iz Sremskih Karlovaca sa 1366 krugova, dok su treće mesto osvojili strelci SSK „Vojnik“ iz Subotice sa 1337 krugova.

Za ekipu Streljačkog kluba „Spartak“ iz Subotice takmičili su se Jelena Todorović koja je zauzela 2 mesto i srebrnu medalju, Milan Jarić koji se plasirao na 4 mesto i Slaviša Mojsić koji je zauzeo 5 mesto.

Pored titule prvaka, strelci Streljačkog kluba „Spartak“ iz Subotice postali su i vicešampioni u disciplini malokalibarska puška 40 ležeći. Sa upucanih 986 krugova zauzeli su drugo mesto i srebrnu medalju, prvaci su postali strelci Streljačkog društva „Stražilovo“ iz Sremskih Karlovaca sa 1009 krugova, dok su treće mesto osvojili strelci SSK „Vojnik“ iz Subotice sa 972 kruga.

Za ekipu Streljačkog kluba „Spartak“ iz Subotice takmičili su se Milan Jarić koji je sa 339 krugova osvojio bronzanu medalju, Jelena Todorović koja je zauzela 6 mesto i Slaviša Mojsić koji je zauzeo 7 mesto. Pored ekipnog takmičenja kao pojedinac takmičio se i Srđan Jo, koji je zauzeo 8 mesto.

(SK Spartak)

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search