Kajdoči Tamaš studentski svetski prvak u superteškoj kategoriji

Ned, 23.09.2018 - 21:22 -- dejan.vukovic

Tamaš Kajdoči osvojio je još jednu medalju na velikom takmičenju. Najbolji dizač tegova Srbije osvojio je zlatnu medalju na svetskom studentskom prvenstvu u dizanju tegova "FISU" koji se održava u Poljskoj u gradu Biala Podlaska od 20. do 23.septembra 

Nakon Rožnjik Ervina zlatnu medalju na svetskom studentskom prvenstvu poslednjeg takmičarskog dana osvojio je i Kajdoči Tamaš. U izuzetno jakoj borbi i velikoj konkurenciji Tamaš je u kategoriji +105kg osvojio srebrnu medalju u trzaju i dve zlatne medalje, u izbačaju i u biatlonu. Tamaš je inače student Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici.

Subotičani pod vodstvom odličnog trenera Stiapana Verta su pokazali da se u Klubu dizača tegova Spartak odlično radi uprkos skromnijim uslovima za rad. Međutim, to ne ometa takmičare ovog kluba da postanu šampioni u ostvare odlične rezultate na svetskom nivou. 

Tamaš Kajdoči je prvo mesto u biatlonu osvojio sa podignutih 388 kilograma (166 kg u trzaju i 222 kg u izbačaju). Drugo mesto pripalo je takmičaru iz Japana, Nonaka Masahiro sa 382 kg. (trzaj 165kg, izbačaj 217kg.) do je treći bio Hsieh Yun-Ting iz Tajpeha sa 370 kg. (trzaj 170kg i izbačaj 200kg)

Custom Search