OKUD Mladost - Upis u godini evropske baštine

Uto, 25.09.2018 - 15:12 -- darko.kovacevic

U godini evropske kulturne baštine OKUD „Mladost“ upisuje 71. generaciju čuvara tradicije

Ovo je godina našeg jubileja, 70 godina igre i muzike.

Tokom prvog polugodišta smo imali veliki broj nastupa u školama i na raznim manifestacijama, snimali smo emisije za RTS, u junu je, na Letnjoj pozornici na Paliću, održan veliki koncert folklornog ansambla sa 200 učesnika – nastupile su četiri dečije, omladinska, veteranska i rekreativna grupa, kao i narodni i tamburaški orkestar. Usledili su nastupi na Dužijanci, Interetno festivalu, Zavičajnim danima, na otvaranju i zatvaranju Međunarodnog festivala pozorišta za decu, a u pratećem programu smo izveli jednočasovni program dečijih grupa. U avgustu smo se takmičili na Međunarodnom festivalu „Širi kolo okolo“ u Paraćinu, gde smo osvojili prvo mesto u kategoriji dečijih ansambala, a omladinski ansambl je dobio treće mesto i specijalnu nagradu za dosledno očuvanje tradicije.

U četvrtak, 27.IX nastupamo na proslavi MZ Mali Bajmok, u petak, 28.IX na Noći izdraživača – kao poveznica nauke i kulture, u subotu, 29.IX smo na otvaranju Dana pčelarstva, u ponedeljak, 1.X na proslavi Međunarodnog dana starijih osoba, a cele sledeće nedelje ćemo bit domaćini mališanima iz „Naše radosti“ i pripremiti im program prilagođen dečijem uzrastu.

Do kraja godine ćemo pripremiti i niz koncerata folklornog ansambla, jedan baletski , kao i raznovrsne muzičke koncerte za svačiji ukus.

Za ovako gust raspored nastupa, angažovan je veliki broj izvođača –muzičara i grača svih uzrasta. Kako bi nastavili da rastemo i istovremeno ostali mladi, svakog septembra vršimo upis novih članova.

Zato vas pozivamo da se uključite u naše sekcije:

  • • Dečija folklorna sekcija - deca od 7 do 13 godina
  • • Omladinska – od 14 do 30 godina
  • • Rekreativna – bez ograničenja
  • • Narodni orkestar – muzičari na svim tradicionalnim instrumentima

Omogućite vašoj deci da imaju prava leđa, podignute glave, spretne noge, da budu raspevani i razigrani, da se druže, putuju, nastupaju, takmiče se i pobeđuju. Da rastu u zdravom okruženju, da uče da vole i poštuju svoju tradiciju i tradiciju ljudi sa kojima žive. I da im osmeh uvek blista na licu.

A tu smo i za sve omladince – srednjoškolci, studenti, zaposleni i nezaposleni – momci i devojke – zaigrajte, zapevajte i zasvirajte sa nama.
Za sve starije koji su propustili da nauče da igraju, ili žele da obnove svoje igračko znanje – tu je rekreativna grupa. Sjajan način da upoznate nove ljude, da se zabavite, da budete u dobroj kondiciji, ako želite i da nastupate.

Dođite i budite deo „Mladosti“, jer „Mladost“ je radost koja traje.

Informacije na tel. 063 87 344 78

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search