Rukometaši Spartaka slavili u Požegi

Sub, 06.10.2018 - 22:57 -- dejan.vukovic

Sloga - Spartak 22:29 (9:16)

Požega, Gledalaca: oko 150. Sudije: Sekulić Marko i Jovandić Vladimir. Isključenja: Sloga 6. min, Spartak Vojput 4 min. Sedmerci. Sloga 3/3,  Spartak Vojput 4/3.

Sloga: Jovanović Boris 2, Marinković Luka, Pavić Antonije 6, Ilić Dragosalv 1, Stevanović Aleksa 1, Aleksić Aleksa, Filipović Aleksa, Pavlović Nikola 3, Marjanović Miroslav 2, Živanović Stanoje, Gavrilović Aleksandar 1, Davidović Darko, Radičević Aleksa 6, Dimitrijević Branko, Mićović Borko, Potaprić Luka.  

Spartak: Pjevalica Vukašin, Rosić Nikola, Peić Tukuljac Željko 1, Peić Tukuljac Jovan, Kolundžić Uroš, Šukić Željko 1, Janković Stefan 8, Spremo Strahinja, Kojadinović Uroš 2, Arđelan Stefan, Petrović Ilija 4, Ristić Mihailo 1, Maksić Aleksa 5, Leovac Filip 1, Stefanović Nikola 6, Abadžić Vladimir

Rukometaši Spartaka osvojili su važne bodove u Požegi nakon poraza u prva dva kola. Subotičani su diktirali tempo igre i na kraju ubedljivo slavili požrtvovanom igrom svih igrača.

U prvih petnaest minuta utakmice vodila se rezultatski ravnopravna borba u kojoj su se rivali smenjivali u vodstvu. Do prve osetnije prednosti došli su rukometaši Spartaka serijom golova mladog Stefanovića za vodstvo od 11:7 u 21. minutu. Zaustavili su subotičani napade Sloge i novom serijom golova u finišu prvog poluvremena povećali prednost. U poslednjoj minuti prvog dela gol su pogodili novajlija Janković i Ilija Petrović za velikih sedam golova prednosti pred odlazak na odmor, 16:9.

Nastavak utakmice nije doneo promenu u odnosu snaga na terenu. Stefan Janković je postigao tri gola u narednih šest minuta sa čime su subotičani došli do 20:11 da bi u sledećem napadu Stefanović pogodfio za deset golova razlike, 21:11. Deset minuta pre kraja susreta golom Peić Željka subotičani su imali prednost od 27:16. Domaćini su u narednih pet minuta napravili mini seriju te se malo rezultatski približili na minus sedam golova 20:27 u 56. minutu. Maksić sa sedam metara dva minuta pre kraja prekida niz Sloge za 20:28. U poslednjem minutu po jedan gol na obe strane, Ristić povećava prednost subotičana na 29:21, da bi Stevanović Aleksa postavio konačnih 22:29.  

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Stefan Janković koji je postigao 8 golova i bio kreator napada Spartaka. U sledećem četvrtom kolu subotičani dočekuju ekipu Šamota koja je trenutno vodeća na tabeli sa maksimalnim učinkom. Utakmica se igra u subotu 13. oktobra sa početkom od 19 časova.   

Custom Search