„Huliganizam stop, mi volimo sport“ – škola „Matija Gubec“

Sre, 10.10.2018 - 23:20 -- branka.milojevic

U petak, 4. listopada u okviru dječjega tjedna, u tavankutskoj osnovnoj školi održana je manifestacija pod geslom „Huliganizam stop, mi volimo sport!“ Nakon sudjelovanja na akreditiranomeseminaru za nastavnike „Odrastanje bez alkohola, droge, kocke, sekti i nasilja“ u Tavankutu se okupilo 70 učenika u pratnji nastavnika iz dviju subotičkih osnovnih škola: „Sečenji Ištvan“ i „Matko Vuković“ te Osnovne škole „Vladimir Nazor“ iz Đurđina i „Ivan Milutinović“ iz Male Bosne.

Goste su dočekali tavankutski učenici i nastavnici, a nakon kratkoga upoznavanja i pokazivanjaškole svi su zajedno prisustvovali za tu prigodu osmišljenim radionicama.Podijeljeni u pet mješovitih grupa (u svakoj je grupi bilo učenika iz svake škole) učenici su se kroz ugodno druženje upoznali s problemom nasilja s posebnim naglaskom na nasilje u sportu. Shvativši i produbivši svoje shvaćanje važnosti sportskoga natjecanja i pravilnoga odnosa prema zdravom životu, učenici su se u duhu poznate De Coubertinove krilatice: „Važno je sudjelovati“, uputili na sportska borilišta gdje su odmjerili snage u nogometu, košarci i odbojci na pijesku.

Nakon sportskih igara druženje je nastavljeno u dvorištu tavankutske župne crkve gdje je sve sudionike projekta dočekao i ručkom počastio župnik Franjo Ivanković uz lakumiće tete kuharice, Anice Crnković.

Projekt je financijski pomogao i time omogućio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Custom Search