OŠ „Matija Gubec“ Donji Tavankut obilježila Dan kravate

Pon, 22.10.2018 - 12:19 -- branka.milojevic

Dana 18. 10. 2018. OŠ „Matija Gubec“ Donji Tavankutobilježila je Dan kravate te su svi nastavnici i učenici došli s kravatama u školu. U čast kravati pripremljen je i program u sklopu kojega su učenici imali priliku prisjetiti se najvažnijih simbola kravate, ali i legende o njezinom nastanku.

Nakon toga, svi zajedno uputili su se u školsko dvorište gdje je bista Matije Gubca kako bi ga okrunili posebnom kravatom koju su dobili od AcademieCravatice baš u tu svrhu na čemu im veliko hvala.

Nakon zajedničkoga fotografiranja, otišli su u dvoranu u kojoj je bila postavljena izložba učeničkih radova povodom Dana kravate. Naime, ove su godine učenici bili vrlo kreativni te su oslikavali na satu Likovne kulture, Hrvatskoga jezika te Hrvatskoga jezika s elementima nacionalne kulture kravate koje su ukrasili s detaljima koje bi voljeli vidjeti na svojim budućim kravatama. Bilo je tu uistinu raznolikih motiva i simbola i odluka o najbolja tri rada nije bila nimalo laka. Od velike je pomoći tu bio naš žiri koji su činili: konzul prvoga razreda, gospodin Mihael Tomišić,ravnateljica škole, gospođa Stanislava StantićPrćić te nastavnica Likovne kulture Larisa Đurić. Za to su vrijeme učenici s nastavnicom SonjomZvekić još jednom ponovili na koji se način veže kravata.

Nakon radionice vezanja kravate i brojanja glasova, slijedio je onaj najuzbudljiviji dio; proglašenje pobjednika i uručivanje nagrada koje nam je omogućila AcademiaCravatica kojoj smo zahvalni na simboličnim poklonima koje nam je isporučila. Najboljim je učenicima nagrade uručiokonzul prvoga razreda gospodin, Mihael Tomišić koji nam se obratio s nekoliko riječi i kojemu smo zahvalni što je odvojio vrijeme za nas.

U nastavku su svim učenicima bile uručene zahvalnice za sudjelovanje i njihov doprinos ovome važnom danu.

Custom Search