Rukometaši Spartaka pružili jak otpor Dinamu

Ned, 11.11.2018 - 23:09 -- dejan.vukovic

RK Spartak - RK Dinamo 23:27 (13:17)

Hala sportova u Subotici. Sudije: Jevtić Miloš i Jevtić Đorđe. Gledalaca: oko 400. Isključenja Spartak 4 min, Dinamo 6 min. Sedmerci: Spartak: 2/2, Dinamo: 4/4.

Spartak: Pjevalica Vukašin, Rosić Nikola, Peić Tukuljac Željko 2, Peić Tukuljac Jovan, Šukić Željko 8, Janković Stefan 2, Spremo Strahinja, Kojadinović Uroš 3, Arđelan Stefan, Karan Dejan 1, Reljić Milan, Petrović Ilija 3, Ristić Mihailo 1, Leovac Filip, Stefanović Nikola 4, Abadžić Vladimir (k)

Dinamo: Milošević Veljko 2, Pilipović Aleksandar 1, Radanović Branko (k), Stojanović Jovan, Dimitrijević Ivan 5, Savić Miloš, Jezdimirović Nikola 2, Jovanović Luka 1, Pavlović Lazar, Zlatanović Dejan, Distol Ivan 1, Milenković Darko, Barudžić Miloš 2, Kostadinović Miloš 11, Vučković Nenad 2, Radovanović Nikola.

Rukometaši Spartaka nisu uspeli da iznenade lidera na tabeli, ekipu Dinama, ali su zato prikazali dobru igru u utakmici 7. kola Super rukometne lige Srbije.  

Dobro su otvorili utakmicu rukometaši Spartaka, golovima Jankovića i Stefanovića poveli su sa 2:0. Ilija Petrović pogodio je za vodstvo domaćina od 4:2 u 8. minutu i pokazao da se domaćini neće lako predati lideru na tabeli. Ipak, serijom od 5:0 Dinamo je preokrenuo rezultat i u 11 minutu poveo sa 7:4. Najzaslužniji za preokret bio je Kostadinović Miloš za koga subotičani nisu imali rešenje u prvom poluvremenu. Od ukupno 17 golova pančevaca on je postigao čak deset.

Spartak se u 19. minutu golom Stefanovića primakao na gol zaostatka, 9:10. U poslednji minut prvog dela gosti su ušli sa prednošču od plus tri gola, 13:16. Domaći su loše izveli poslednji napad što su kaznili iskusni rukometaši Dinama i golom Vučkovića u poslednjim trenucima prvog dela na odmor otišli sa četiri gola viška, 13:17.

Nakon pet minuta igre u nastavku susreta Dinamo je uspeo da poveća razliku pogotkom Jezdimirovića na 20:14. Najveću prednost gosti su imali u 46. minutu kada je na semaforu stajalo 17:25. Nisu se predavali subotičani, zaigrali su bolje u odbrani, zaustavili napade Dinama koji deset minuta nisu postigli gol, te smanjili na 20:25. Razigrao se Šukić Željko koji je nosio igru Spartaka u napadu postigavši ukupno 8 golova na utakmici od kojih 4 u poslednjih pet minuta.

Na kraju zaslužena pobeda Dinama od 27:23 uz dobru igru subotičana koja ohrabruje za nastavak prvenstva.

Custom Search