Škola glume Amfiteatar upisuje nove članove

Kategorija: 

U prostorijama srednje škole „Global" u Subotici, počela je sa radom škola glume „Amfiteatar", koja je namenjena osnovcima i srednjoškolcima

Program škole je osmišljen tako da se kroz igru ispituje talenat polaznika, razvija ljubav ka pozorišnom izrazu, ali i neguju njihova lična interesovanja. Bazira se na dramskim radionicama koje, sa jedne strane razvijaju kreativnost i maštu, a sa druge podstiču osamostaljivanje, socijalizaciju, toleranciju i kulturu komunikacije govora, utičući na taj način i na opštu kulturu polaznika.

Na ovom putu mladi će se susresti sa scenskim pokretom, govorom, dikcijom, tekstovima, baviće se pantomimom i mimikom, improvizacijama, prolaziti kroz različite žanrove i stilove, koristiti glas i ples, imati dijaloge i monologe, koristiti senke, lutke i akrobatiku i mnoga druga sredstva za ovladavanje scenskim tajnama.

Primarni cilj je da se polaznicima ponudi edukacija kojom će oni stasati u odgovorne, angažovane, ali nadasve stvaralačke ličnosti.

Rad u školi je organizovan u dve grupe, od kojih jednu čine učenici osnovne, a drugu učenici srednje škole.

Tokom godine, obe grupe će se predstaviti publici javnim časovima, večerima poezije, te predstavom na kraju sezone.

Sa polaznicima rade glumice Narodnog pozorišta u Subotici, Timea Filep i Jelena Mihajlović.

Zainteresovani se mogu prijaviti na broj telefona: +381692187900 ili putem Fb stranice: https://www.facebook.com/skolaglumeamfiteatar/

O nama:

Timea Filep ima 24 godine, rodom je iz Zrenjanina, i član je Narodnog Pozorišta Subotica - drama na mađarskom jeziku. Obožava svoju profesiju, i volela bi što više da širi i deli svoju ljubav prema glumi i pozorištu. "Nešto najbolje što sam iskusila do sada u životu, jeste raditi sa decom i mladima. Toliko su neiskvareni, toliko su kreativni i svoji, da se iz toga rađa nestvarna čarolija!"

Jelena Mihajlović je glumica i od 2004. član ansambla Narodnog Pozorišta Subotica - drama na srpskom jeziku. Sarađivala je na brojnim predstavama kao glumica, dramaturškinja i asistentkinja reditelja. Nekoliko godina je radila kao nastavnica glume i dikcije u Dramskom studiju ‘Raičević’i režirala predstave 'Plava ptica' Morisa Meterlinka i 'Sviraj to ponovo, Sem' Vudija Alena.

Custom Search