Opšta bolnica: Odgovor na zlonamerne i tendenciozne komentare sa društvenih mreža

Kategorija: 

Šalter koji je osvanuo na društvenim mrežama, tendenciozno je i zlonamerno snimljen. Navedeni šalter ima u donjem delu otvor za prijem i dostavljanje med. dokumentacije, a u gornjem delu otvore za komunikaciju sa pacijentom. Samim tim nema potrebe da se pacijenti saginju.

Opšta bolnica Subotica je sa svojim kapacitetima najveća zdravstvena ustanova u Severnobačkom okrugu. Glavni objekat Opšte bolnice Subotica je pušten u rad 1971.godine i koristi se već gotovo pola veka, a izdvojeni paviljonski objekti 130 godina.

Na žalost, brojne građevinsko-arhitektonske barijere, dotrajalost i neadekvatnost objekata, nedovoljnost prostornih bolničkih kapaciteta, zastarela infrastruktura, postale su nepremostiva prepreka u realizaciji osnovnih ciljeva ustanove, a to je dostizanje najvišeg nivoa kvaliteta rada i bezbednosti pacijenata i osoblja. Samo u ambulantno-polikliničkom delu bolnica godišnje pruži gotovo 3,5 milona usluga.

U periodu poslednje dve godine, značajno je unapređen kvalitet pružanja zdravstvenih usluga, uvedene nove dijagnostičke i tarapijske metode: angio sala, opremljeni kabinet za kolonoskopiju, kabinet za oftalmologiju, nabavljena nova oprema: mobilni i fiksni RTG aparat, četiri UZ  aparata, i multislajsni skener (jedina opšta bolnica na području AP Vojvodine koja ima ovakav skener). O svemu ovome, mediji su više puta izveštavali.

Najveći uspeh u ovim naporima do sada, uz veliku finansijsku i stručnu podršku Vlade R. Srbije, Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za zdravlje AP Vojvodine, kao i Grada Subotice, svakako je kompletna rekonstrukcija Opšte bolnice na više od 30 000 m2 prostora, koja će obuhvatiti centralnu zgradu, sve prateće objekte, polikliničko-ambulantni deo i dvorišni prostor.

To je najveća investicija u subotičku bolnicu u poslednjih 40 godina, a projektno-tehnička dokumentacija se nalazi u završnoj izradi. Takođe, izvršiće se i zanavljanje procesne opreme koja čini deo mašinskih postrojenja, kao što su oprema za pripremu i distribuciju hrane, pripremu i distribuciju veša, revizija i zamena infrastrukture daljinskog grejanja itd.

Ovakvim redefinisanjem i prestrukturiranjem postojećeg prostora u okviru bolnice i drugačijih arhitektonskih rešenja, a koji u ovom stanju ne može da odgovori prostornim, epidemiološkim i sanitarno-higijenskim zahtevima savremene dijagnostike i terapije, pacijentima će biti obezbeđena najsavremenija zdravstvena usluga, jer je zadovoljan pacijent, ali i zadovoljan zaposleni, nama najvažniji pokazatelj uspešnosti.

Takođe se nadamo da će ova vest o rekonstrukciji biti barem isto toliko zanimljiva kao i montirana slika dotrajalog šaltera.

Custom Search