Donatorski koktel za subotičku Opštu bolnicu

Sre, 28.11.2018 - 22:20 -- nikola.tumbas

U cilju poboljšanja uslova rada Opšte bolnice Subotica, u Hotelu „Galerija“ organizovan je donatorski koktel koji je okupio subotičke privrednike, preduzetnike i direktore javnih i javno komunalnih preduzeća. U želji da Bolnica još bolje funkcioniše i da se svakom pacijentu omogući što je moguće kvalitetnije lečenje, Fondacija „Bačka štiftung“ je, već po tradiciji, putem privrednog društva „Piva“ i kompanije „Bama“ i ove godine subotičkoj Opštoj bolnici donirala medicinsku opremu, odnosno rendgen, u visini od 30.000 evra.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban izjavio je, tim povodom, da je zadovoljstvo  danas biti u društvu svih onih koji su se odazvali pozivu na ovaj događaj i time pokazali ne samo svoju humanost nego i  potrebu  da svi zajedno, svako u svojim  mogućnostima, pomognemo najvećoj zdravstvenoj ustanovi na nivou Severnobačkog upravnog okruga i unapredimo rad subotičke Opšte Bolnice ka kojoj gravitira preko 200.000 ljudi.

– Zahvaljujem se predstavnicima Fondacije 'Bačka štiftung', kao i kompaniji 'Bama' i privrednom društvu 'Piva', što je donirala medicinsku opremu, tj. rendgen Opštoj bolnici Subotica u visini od 20.000 evra i 10.000 evra. Gest dobre volje i humanosti mnogo znači za sve, pa i za zaposlene u samoj bolnici, jer će ova donacija omogućiti bolji rad medicisnskog osoblja, ali i bolji tretman pacijenata – naglasio je gradonačelnik Laban.

Subotička bolnica je, dodao je, izuzetno značajna  za ceo region i nije uzalud odlučeno  da je nakon decenija zanemarivanja rekonstruišemo, modernizujemo  i opremimo savremenom opremom.

– Unapređenje zdravstvenog sistema je deo naše i nacionalne strategije i siguran sam da ćemo, korak po korak, uspeti da ostvarimo naše ciljeve. Naši lekari su dobri stručnjaci koji ostvaruju izuzetne rezultate i mogu mnogo da pruže, iako nemaju opremu i uslove rada kao njihove kolege iz inostranstva. Zato je veoma važno da zdravstveni radnici raspolažu savremenom opremom  i u korak prate savremene tokove  lečenja – istakao je Bogdan Laban.

Uz podsećanje da su savremena oprema i  adaptacija prostora i pojedinih odeljenja tokom protekle dve godine samo neki od pokazatelja značajne podrške Republičke i Pokrajinske Vlade, ali i Grada subotičkoj opštoj Bolnici, gradonačelnik Laban je pozvao privrednike da uzmu učešće u akciji i tako na pravi način pokažu društvenu odgovornost za sredinu u kojoj živimo.

Direktor Opšte bolnice Subotica dr Slobodan Puškar zahvalio se gradonačelniku Bogdanu Labanu i gradskoj administraciji na podršci u realizaciji ove akcije, kao i direktoru privrednog društva „Piva“ Valeriji Tot, koja je, kako je naveo, veliki prijatelj Bolnice.

- Ove godine, na donatorskom koktelu, uz pomoć ostalih donatora i glavnu donaciju hotela 'Galerija' dobijen je stacionarni rendgenski aparat kojim smo zamenili aparat kupljen 1976. godine. Njegove prednosti su velike, slika je bolja, zračenje je manje i, svakako, ubrzava i poboljšava dijagnostiku lečenja – kazao je Puškar.

Najavio je kompletnu rekonstrukciju Opšte bolnice koja bi, prema njegovim rečima, trebalo da počne na proleće naredne godine.

- Svedoci smo da je predsednik Vučić inicirao značajna ulaganja u zdravstvo koje se realizuju kroz aktivnosti Republičke i Pokrajinske vlade. Možemo da kažemo da je u poslednjih godinu i po dana nabavljeno više opreme nego u prethodnih deset godina – podvukao je Puškar i zahvalio se svim lekarima, tehničarima i nemedicinskom osoblju Opšte bolnice koji su se svojim predanim radom uhvatili u koštac sa svim problemima i iskoristili nove aparate.

Direktor privrednog društva „Piva“, Valeria Tot, zahvalila se svima što su došli da se priključe njihovoj dugogodišnjoj tradiciji doniranja i za narednu godinu najavila donaciju od 30.000 evra.

- Donacija će biti i ubuduće, kao i prilika da nam se još privrednika pridruži uspešnoj realizaciji novih projekata – rekla je Valeria Tot.

Autor teksta: 
Custom Search