Rukometaši osvojili bod u Beogradu protiv Partizana

Pet, 30.11.2018 - 23:42 -- dejan.vukovic

Partizan - Spartak 30:30 (18:15)

Hala USC "Voždovac" uBeogradu. Sudije: Sekulić Marko i Jovandić Vladimir. Gledalaca: oko 200. Isključenja: Partizan 8 min, Spartak 10 min. Sedmerci: Partizan 6/4 Spartak: 1/1. Igrač utakmice: Stefan Arđelan (RK Spartak)

Partizan: Erić, Banduka 6, Grubić, Radovanović 3, Minić 4, Mikić, Ilić, Pižurica, Đuričić, Trnavac, Jovanović, Stevanović 11, Milenković 1, Mićić, Šotić 5, Butulija.

Spartak: Pjevalica Vukašin, Rosić Nikola, Peić Tukuljac Željko 1, Peić Tukuljac Jovan, Kolundžić Uroš, Šukić Željko 3, Janković Stefan, Spremo Strahinja, Kojadinović Uroš 3, Arđelan Stefan, Karan Dejan 9, Reljić Milan, Petrović Ilija 7, Ristić Mihailo, Leovac Filip 4, Stefanović Nikola 3, Arđelan Stefan.

Rukometaši Spartaka nakon ubedljive pobede nad Mokrom Gorom večeras su osvojili bod u Beogradu protiv Partizana. Čestitke zaslužuju rukometaši Spartaka koji uprkos problemima koje klub ima pokazuju veliku borbenost i želju za pobedom. Subotičani su tokom većeg dela utakmice bili u rezultatskom zaostatku, ali su čekali svoju priliku i u finišu čak bili bliži pobedi od favorizovanog rivala.

Na početku utakmice Spartak je imao prednost od 2:1 i 3:2, kada su domaćini golom Minića preokrenuli i poveli sa 6:4. Subotičani nisu dozvoli da se domaćin rezultatski otcepi, hvatali su priključak te golom Ilije Petrovića poravnali na 10:10 u 18. minutu. Raspoloženi Stevanović, kapiten Partizana sa dva gola donosi prednost svom timu od 13:10, a strpljivi subotičani preko Šukića smanjuju na 15:14 u 27 mimnutu. Finiš prvog poluvremena pripao je Partizanu koji su na odmor otišli sa tri gola prednosti 18:15.

Početak drugog poluvremena nije nagoveštavao dramu koja će se odvijati u finišu meča. Golom Banduke, Partizan je poveo sa pet golova u 40 minutu, 25:20. Usledila je dobra igra u odbrani subotičana uz odlične intervencije golmana Arđelana za seriju Spartaka od 4:0 čime su se primakli na samo gol zaostatka, 24:25 petnaest minuta pre kraja. U naredna dva minuta Partizan je ponovo stekao tri gola viška, 27:24. Karan i Nikola Stefanović smanjuju na 27:26 i meč uvode u rezultatsku neizvesnost. Kojadinović je propustio priliku da poravna rezultat, što je kaznio Šotić da poveća na 28:26. Šukić primiče Spartak na 27:28 kada je usledila jedna od ključnih odbrana Arđelana, koji zaustavlja sedmerac Stevanoviću, najboljem igraču Partizana. U sledećem napadu Ilija Petrović donosi poravnanje na 28:28.

Junak meča Stefan Arđelan zabeležio je novu odbranu da bi Peić Željko svojim prvim golom na utakmici doneo vodstvo Spartaku od 29:28, četiri minute pre kraja. Beograđani dolaze do poravnanja sa sedam metara, da bi minut pre kraja Dejan Karan svojim devetim golom na utakmici doneo novu prednost za subotičane, 29:30. Šotić uspeva da poravna na 30:30 a Spartak ne uspeva da iskoristi napad za novo vodstvo. Imali su prilike domaći da dođu do pobede, međutim subotičani su se još jednom uspešno odbranili i na kraju zasluženo stigli do boda.

Za najboljeg igrača utakmice proglašen je mladi golman Spartaka, Stefan Arđelan koji je taj epitet poneo i na prošlom susretu subotičana kada su savladali Mokru Goru. Spartak u sredu igra polufinale Kupa Vojvbodine protiv Sivca a već u subotu 8. decembra od 19 časovba dočekuje Rudar. 

Tagovi: 
Custom Search