Promocija gastronomskog vodiča Salaši za Vas

Čet, 06.12.2018 - 19:42 -- nikola.tumbas

Večeras je u čitaonici Gradskej bblioteke održana promocija Turističkog i gastronomskog vodiča „Salaši za Vas“, autora Miroslava Božina.

Vodič sadrži 65 turističkih i vinskih salaša, 100 salašarskih jela i rečnik u kojem se nalazi 100 salašarskih pojmova. Uvodnu reč je dao Dragan Rokvić, direktor Gradske biblioteke Subotica, a o knjizi su govorili Prof. dr Boško Kovačević, politikolog i Toni Bedalov, novinar – dopisnik RTS iz Subotice, kao i Miroslav Božin, autor turističkog i gastronomskog vodiča i TV serijala „Salaši za Vas“.

O knjizi:

Uz ovu knjigu možete dobiti instrukcije kako da uživate i stvarate zadovoljstvo, da budete srećni (bar za trenutak). Dobro je znano da hrana, jelo i pića, posebno vino, itekako mogu stvoriti zadovoljstvo, uživanje, posebno ako se uzimaju sa merom. Kažu da su gastronomija i erotika u sazvežđu sa vinom najbolji proizvođač ljudskog zadovoljstva.

Salaši su kao relikt nekog prošlog vremena zadržani do danas i očuvali odlike mirnog, smernog, sporog i harmonizovanog življenja, ne samo sa prirodom. Salaši su tradicija ravnice, nesumljive oaze koje spajaju i povezuju ljude, porodicu sa prirodom i isključuju brojne posrednike i nepoverljive odnose. Salaši u ovoj knjizi nisu dosadni, jednolični, sivi i monotoni. U njima se udahnjuje život ponudom i sadržajima koji unose dinamiku i zadovoljstvo u hedonistički doživljaj.

(B: Kovačević)

Custom Search