Klub putnika - Kolumbija

Sub, 08.12.2018 - 10:25 -- darko.kovacevic

Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" otvara vrata novim pričama neustrašivih avanturista, kao i ljubiteljima putovanja, te nas vodi u Kolumbiju, zemlju koja je prešla put od nekada najopasnije zemlje na svetu do hit turističke destinacije, koju će nam približiti i dočarati veliki zaljubljenik u putovanja Kornelije Vizin iz Subotice.

Kornelije Vizin će nam predstaviti Kolumbiju, zemlju prirodnih bogatstava, raznovrsnosti, srdačnih ljudi, lepih žena i pržene hrane. Posvedočiće nam svoje iskustvo putovanja po Kolumbiji gde je obišao veći deo te zemlje i prešao oko 7700 kilometara unutar nje: od glavnog grada Bogote, preko planina, pustinje Gvahira, nacionalnih parkova, zone kafe, Medeljina-centra plastične hirurgije, svetske prestonice salse - Kalija, belog grada Popajana, San Augustina i ostataka drevne nepoznate civilizacije, preko karipske obale do amazonske džungle te susreta sa lokalnim Indijancima i otrovnim životinjama.

Kornelije Vizin je magistar umetnosti-orguljaš, profesor orgulja i klavira u Muzičkoj školi u Subotici, ali i umetnik koji aktivno koncertira, a uz to je veliki zaljubljenik u putovanja, koji voli da upoznaje nove kulture, jezike i tradicije, jer smatra da one oplemenjuju čoveka i šire mu horizonte.

Predavanje će se održati u utorak, 11. decembra 2018. godine sa početkom u 19.30 časova u Omladinskom klubu “Skladište”.

Ulaz je slobodan.

U Omladinskom klubu "Skladište", na neformalnim okupljanjima "Kluba putnika" razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Održavaju se degustacije i prezentacije pojedinih zemalja i egzotičnih destinacija, razmenjuju se autostoperski i ostali vodiči, čuje se muzika inspirisana putovanjima, a imate priliku i da se informišete i naučite o kulturama koje vas zanimaju i privlače.

Uz podršku Fondacije "Danilo Kiš", a u okviru ciklusa "Kulture sveta u Skladištu", posetioci Kluba putnika mogu da pozovu i odaberu gostujuće predavače, kao i da predlože zemlje koje bi voleli bolje da upoznaju.

Vrsta događaja: 
Vreme održavanja - početak: 
Uto, 11.12.2018 - 19:30
Kategorija: 
Custom Search