Proširuju se kapaciteti centralne kuhinje “Naše radosti”

Kategorija: 

Za rekonstrukciju centralne kuhinje Predškolske ustanove “Naša radost” u okviru projekta, Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku, a na osnovu ugovora o sufinansiranju mera populacione politike sklopljenog sa gradom Subotica, biće uloženo oko 26 miliona dinara, od čega je učešće grada Subotice 5,2 miliona dinara.

U ovoj ustanovi biće prošireni kapaciteti centralne kuhinje zbog povećanog broja upisane dece. Pored proširenja kuhinje, proširiće se i trpezarija objekta “Šumice”, a na spratu će biti kancelarija za zaposlene u kuhinji.

U centralnoj kuhinji PU „Naša radost“ koja je stara više od tri decenije, svakodnevno se  priprema 12 hiljada obroka za 4.000 dece koja su smeštena u 55 vrtića, premda je njen kapacitet, prema projektu, predviđen za ishranu 450 mališana. Kako bi kvalitet života dece bio na višem nivou neophodno je da se njihovi obroci pripremaju na kvalitetan način i u higijenski adekvatnim uslovima. U ovoj kuhinji biće pripremani obroci i za decu koja su alergična na pojedine namirnice.

Naziv ove populacione mere je “Usklađivanje rada i roditeljstva”, što podrazumeva da će dete u Predškolskoj ustanovi “Naša radost” dobiti
kvalitetan obrok, a roditelj će biti opušten i siguran da će njegovo dete dobiti na vreme kvalitetan obrok. Javna nabavka je završena, uskoro će biti potpisan ugovor sa izabranim izvođačem, a radovi će, prema očekivanjima nadležnih, početi s proleća 2019. godine. Opredeljena sredstva dovoljna su za prvu fazu radova, odnosno rekonstrukciju centralne kuhinje, a opremanje je predviđeno u drugoj fazi.

Custom Search